Jesienna zupa na przeziębienie - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Przepis według apanczyk

Jesienna zupa na przeziębienie

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 38 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    18 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 1 Cebula, pokrojona

  • 3 Ząbki czosnku, drobno pokrojone

  • 2 Marchewki, pokrojone w plastry

  • 4 Ziemniaki, pokrojone w kostkę

  • 0.5 łyżeczka Kminu

  • 0.5 łyżeczka Kurkumy

  • 1 łyżeczka Papryki słodkiej

  • 1 łyżka Startego imbiru

  • 3.5 Szklanki bulionu

  • 1 łyżka Koncentratu

  • 2 Pomidory, pokrojone w kostkę

  • 0.75 Szklanki soczewicy czerwonej

  • 50 g szpinaku

  • Natki pietruszki

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Cebulę, czosnek, marchewki i ziemniaki pokroić.

  • 1 Cebula, pokrojona
  • 3 Ząbki czosnku, drobno pokrojone
  • 2 Marchewki, pokrojone w plastry
  • 4 Ziemniaki, pokrojone w kostkę

Etap 2 /6

Rozgrzewamy olej w Cook4me, dodajemy cebulę, czosnek, marchewkę i ziemniaki. Dodajemy przyprawy i wszystko smażymy razem 5 minut.

  • 1 Cebula, pokrojona
  • 3 Ząbki czosnku, drobno pokrojone
  • 2 Marchewki, pokrojone w plastry
  • 4 Ziemniaki, pokrojone w kostkę
  • 0.5łyżeczka Kminu
  • 0.5łyżeczka Kurkumy
  • 1łyżeczka Papryki słodkiej
  • 1łyżka Startego imbiru

Etap 3 /6

Do warzyw dodajemy bulion, koncentrat pomidorowy i pomidory. Doprowadzamy bulion do wrzenia.

  • 1 Cebula, pokrojona
  • 3 Ząbki czosnku, drobno pokrojone
  • 2 Marchewki, pokrojone w plastry
  • 4 Ziemniaki, pokrojone w kostkę
  • 0.5łyżeczka Kminu
  • 0.5łyżeczka Kurkumy
  • 1łyżeczka Papryki słodkiej
  • 1łyżka Startego imbiru
  • 3.5 Szklanki bulionu
  • 1łyżka Koncentratu
  • 2 Pomidory, pokrojone w kostkę

Etap 4 /6

Dodajemy soczewicę i dokładnie wszystko mieszamy. Gotujemy aż soczewica i ziemniaki będą ugotowane, ale nie rozgotowane.

  • 1 Cebula, pokrojona
  • 3 Ząbki czosnku, drobno pokrojone
  • 2 Marchewki, pokrojone w plastry
  • 4 Ziemniaki, pokrojone w kostkę
  • 0.5łyżeczka Kminu
  • 0.5łyżeczka Kurkumy
  • 1łyżeczka Papryki słodkiej
  • 1łyżka Startego imbiru
  • 3.5 Szklanki bulionu
  • 1łyżka Koncentratu
  • 2 Pomidory, pokrojone w kostkę

Etap 5 /6

Dodajemy szpinak.

  • 1 Cebula, pokrojona
  • 3 Ząbki czosnku, drobno pokrojone
  • 2 Marchewki, pokrojone w plastry
  • 4 Ziemniaki, pokrojone w kostkę
  • 0.5łyżeczka Kminu
  • 0.5łyżeczka Kurkumy
  • 1łyżeczka Papryki słodkiej
  • 1łyżka Startego imbiru
  • 3.5 Szklanki bulionu
  • 1łyżka Koncentratu
  • 2 Pomidory, pokrojone w kostkę
  • 50g szpinaku

Etap 6 /6

Podajemy z natką pietruszki. Smacznego!

  • 1 Cebula, pokrojona
  • 3 Ząbki czosnku, drobno pokrojone
  • 2 Marchewki, pokrojone w plastry
  • 4 Ziemniaki, pokrojone w kostkę
  • 0.5łyżeczka Kminu
  • 0.5łyżeczka Kurkumy
  • 1łyżeczka Papryki słodkiej
  • 1łyżka Startego imbiru
  • 3.5 Szklanki bulionu
  • 1łyżka Koncentratu
  • 0.75 Szklanki soczewicy czerwonej
  • szczypta Natki pietruszki