Czas przygotowania
20 min. Gotowanie
18 min. Studzenie
0 min.
1 Cebula, pokrojona
3 Ząbki czosnku, drobno pokrojone
2 Marchewki, pokrojone w plastry
4 Ziemniaki, pokrojone w kostkę
0.5 łyżeczka Kminu
0.5 łyżeczka Kurkumy
1 łyżeczka Papryki słodkiej
1 łyżka Startego imbiru
3.5 Szklanki bulionu
1 łyżka Koncentratu
2 Pomidory, pokrojone w kostkę
0.75 Szklanki soczewicy czerwonej
50 g szpinaku
Natki pietruszki
Etap 1 /6
Cebulę, czosnek, marchewki i ziemniaki pokroić.
- 1 Cebula, pokrojona
- 3 Ząbki czosnku, drobno pokrojone
- 2 Marchewki, pokrojone w plastry
- 4 Ziemniaki, pokrojone w kostkę
Etap 2 /6
Rozgrzewamy olej w Cook4me, dodajemy cebulę, czosnek, marchewkę i ziemniaki. Dodajemy przyprawy i wszystko smażymy razem 5 minut.
- 1 Cebula, pokrojona
- 3 Ząbki czosnku, drobno pokrojone
- 2 Marchewki, pokrojone w plastry
- 4 Ziemniaki, pokrojone w kostkę
- 0.5łyżeczka Kminu
- 0.5łyżeczka Kurkumy
- 1łyżeczka Papryki słodkiej
- 1łyżka Startego imbiru
Etap 3 /6
Do warzyw dodajemy bulion, koncentrat pomidorowy i pomidory. Doprowadzamy bulion do wrzenia.
- 1 Cebula, pokrojona
- 3 Ząbki czosnku, drobno pokrojone
- 2 Marchewki, pokrojone w plastry
- 4 Ziemniaki, pokrojone w kostkę
- 0.5łyżeczka Kminu
- 0.5łyżeczka Kurkumy
- 1łyżeczka Papryki słodkiej
- 1łyżka Startego imbiru
- 3.5 Szklanki bulionu
- 1łyżka Koncentratu
- 2 Pomidory, pokrojone w kostkę
Etap 4 /6
Dodajemy soczewicę i dokładnie wszystko mieszamy. Gotujemy aż soczewica i ziemniaki będą ugotowane, ale nie rozgotowane.
- 1 Cebula, pokrojona
- 3 Ząbki czosnku, drobno pokrojone
- 2 Marchewki, pokrojone w plastry
- 4 Ziemniaki, pokrojone w kostkę
- 0.5łyżeczka Kminu
- 0.5łyżeczka Kurkumy
- 1łyżeczka Papryki słodkiej
- 1łyżka Startego imbiru
- 3.5 Szklanki bulionu
- 1łyżka Koncentratu
- 2 Pomidory, pokrojone w kostkę
Etap 5 /6
Dodajemy szpinak.
- 1 Cebula, pokrojona
- 3 Ząbki czosnku, drobno pokrojone
- 2 Marchewki, pokrojone w plastry
- 4 Ziemniaki, pokrojone w kostkę
- 0.5łyżeczka Kminu
- 0.5łyżeczka Kurkumy
- 1łyżeczka Papryki słodkiej
- 1łyżka Startego imbiru
- 3.5 Szklanki bulionu
- 1łyżka Koncentratu
- 2 Pomidory, pokrojone w kostkę
- 50g szpinaku
Etap 6 /6
Podajemy z natką pietruszki. Smacznego!
- 1 Cebula, pokrojona
- 3 Ząbki czosnku, drobno pokrojone
- 2 Marchewki, pokrojone w plastry
- 4 Ziemniaki, pokrojone w kostkę
- 0.5łyżeczka Kminu
- 0.5łyżeczka Kurkumy
- 1łyżeczka Papryki słodkiej
- 1łyżka Startego imbiru
- 3.5 Szklanki bulionu
- 1łyżka Koncentratu
- 0.75 Szklanki soczewicy czerwonej
- szczypta Natki pietruszki