Jesienna zupa na przeziębienie
- Całkowity czas 38 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 18 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
1 Cebula, pokrojona
3 Ząbki czosnku, drobno pokrojone
2 Marchewki, pokrojone w plastry
4 Ziemniaki, pokrojone w kostkę
0.5 łyżeczka Kminu
0.5 łyżeczka Kurkumy
1 łyżeczka Papryki słodkiej
1 łyżka Startego imbiru
3.5 Szklanki bulionu
1 łyżka Koncentratu
2 Pomidory, pokrojone w kostkę
0.75 Szklanki soczewicy czerwonej
50 g szpinaku
Natki pietruszki
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Cebulę, czosnek, marchewki i ziemniaki pokroić.
Etap 2 /6
Rozgrzewamy olej w Cook4me, dodajemy cebulę, czosnek, marchewkę i ziemniaki. Dodajemy przyprawy i wszystko smażymy razem 5 minut.
Etap 3 /6
Do warzyw dodajemy bulion, koncentrat pomidorowy i pomidory. Doprowadzamy bulion do wrzenia.
Etap 4 /6
Dodajemy soczewicę i dokładnie wszystko mieszamy. Gotujemy aż soczewica i ziemniaki będą ugotowane, ale nie rozgotowane.
Etap 5 /6
Dodajemy szpinak.
Etap 6 /6
Podajemy z natką pietruszki. Smacznego!