Karkówka z warzywami i kuskusem - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Przepis według gajdulka.home

Karkówka z warzywami i kuskusem

Review 4 stars (average)

-/5 -

  • Całkowity czas 30 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    25 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 400 g karkówki

  • 1 marchewka

  • 1 pietruszka

  • 1 papryka

  • 1 liść laurowy

  • 2 łyżeczka soli

  • 0.5 łyżeczka pieprzu

  • 1 łyżeczka wędzonej papryki

  • 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego

  • 3 ziela angielskie

  • 3 łyżka mąki pszennej

  • 1 łyżka oleju roślinnego

  • 400 ml wody

  • 100 g kaszy kuskus

  • 1 czerwona cebula

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki. Paprykę pokrój w kostkę, cebulę w piórka, marchewkę i pietruszkę w plastry.

  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 papryka
  • 1 czerwona cebula

Etap 2 /6

Mięso pokrój w 4 plastry każdy grubości ok. 0.5 cm. Posyp przyprawami i mąką.

  • 400g karkówki
  • 2łyżeczka soli
  • 0.5łyżeczka pieprzu
  • 1łyżeczka wędzonej papryki
  • 1łyżeczka czosnku niedźwiedziego
  • 3łyżka mąki pszennej

Etap 3 /6

Wlej olej do urządzenia

  • 1łyżka oleju roślinnego

Etap 4 /6

Podsmaż mięso. Około minuty z każdej strony. Smaż partiami - najpierw dwa kawałki, potem kolejne dwa kawałki.

  • 400g karkówki

Etap 5 /6

Do misy włóż całość mięsa oraz warzywa, liść laurowy, ziele angielskie. Zalej 400 ml wody.

  • 400g karkówki
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 papryka
  • 1 liść laurowy
  • 3 ziela angielskie
  • 400ml wody
  • 1 czerwona cebula

Etap 6 /6

Wsyp kaszę kuskus i zamknij pokrywę na 10 minut. Kasza napęcznieje a posiłek będzie od razu gotowy.

  • 100g kaszy kuskus