Karkówka z warzywami i kuskusem
- Całkowity czas 30 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 25 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
400 g karkówki
1 marchewka
1 pietruszka
1 papryka
1 liść laurowy
2 łyżeczka soli
0.5 łyżeczka pieprzu
1 łyżeczka wędzonej papryki
1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
3 ziela angielskie
3 łyżka mąki pszennej
1 łyżka oleju roślinnego
400 ml wody
100 g kaszy kuskus
1 czerwona cebula
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki. Paprykę pokrój w kostkę, cebulę w piórka, marchewkę i pietruszkę w plastry.
Etap 2 /6
Mięso pokrój w 4 plastry każdy grubości ok. 0.5 cm. Posyp przyprawami i mąką.
Etap 3 /6
Wlej olej do urządzenia
Etap 4 /6
Podsmaż mięso. Około minuty z każdej strony. Smaż partiami - najpierw dwa kawałki, potem kolejne dwa kawałki.
Etap 5 /6
Do misy włóż całość mięsa oraz warzywa, liść laurowy, ziele angielskie. Zalej 400 ml wody.
Etap 6 /6
Wsyp kaszę kuskus i zamknij pokrywę na 10 minut. Kasza napęcznieje a posiłek będzie od razu gotowy.