Kiełbaski nadziewane jabłkami i serem cheddar.
- Całkowity czas 25 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
0.75 c domowa, gruboziarnista bułka tarta
0.5 c posiekane jabłko na placek
2 szt. cebulki dymki, drobno posiekane
1 łyżka musztarda dijon lub miodowa
1 łyżka sos barbecue o smaku klonu
4 szt. kiełbaski
0.75 c starty ser cheddar
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Dobrze obtocz okruchy w jabłku, cebulce dymce, musztardzie i sosie barbecue. Przetnij kiełbaski wzdłuż na niemal całej długości, tak aby po rozwarciu przypominały otwarte książki. Nałóż obtoczone okruchy chleba na kiełbaski.
Etap 2 /3
Jeśli OptiGrill nie jest połączony: – Włącz grill. – Wybierz program Kiełbasa na grillu i naciśnij OK. Jeśli OptiGrill jest połączony: – Spersonalizuj preferencje gotowania za pomocą linku podanego pod tym krokiem, a następnie naciśnij OK na urządzeniu OptiGrill. Kontynuuj przepis: Spryskaj tace do gotowania dużą ilością oleju w sprayu. Gdy purpurowa/biała kontrolka przestanie migać, połóż kiełbaski na grillu i zamknij pokrywkę. Piecz do czasu, aż kontrolka zmieni kolor na czerwony.
Etap 3 /3
Ostrożnie wyjmij kiełbaski z grilla i posyp serem. Podawaj z musztardą na dodatkowym talerzu.