Kiełbaski nadziewane jabłkami i serem cheddar.
Tefal
Przepis według Tefal

Kiełbaski nadziewane jabłkami i serem cheddar.

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 25 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    10 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 0.75 c domowa, gruboziarnista bułka tarta

  • 0.5 c posiekane jabłko na placek

  • 2 szt. cebulki dymki, drobno posiekane

  • 1 łyżka musztarda dijon lub miodowa

  • 1 łyżka sos barbecue o smaku klonu

  • 4 szt. kiełbaski

  • 0.75 c starty ser cheddar

Czas przygotowania

Etap 1 /3

Dobrze obtocz okruchy w jabłku, cebulce dymce, musztardzie i sosie barbecue. Przetnij kiełbaski wzdłuż na niemal całej długości, tak aby po rozwarciu przypominały otwarte książki. Nałóż obtoczone okruchy chleba na kiełbaski.

  • 0.75c domowa, gruboziarnista bułka tarta
  • 0.5c posiekane jabłko na placek
  • 2szt. cebulki dymki, drobno posiekane
  • 1łyżka musztarda dijon lub miodowa
  • 1łyżka sos barbecue o smaku klonu
  • 4szt. kiełbaski

Etap 2 /3

Jeśli OptiGrill nie jest połączony: – Włącz grill. – Wybierz program Kiełbasa na grillu i naciśnij OK. Jeśli OptiGrill jest połączony: – Spersonalizuj preferencje gotowania za pomocą linku podanego pod tym krokiem, a następnie naciśnij OK na urządzeniu OptiGrill. Kontynuuj przepis: Spryskaj tace do gotowania dużą ilością oleju w sprayu. Gdy purpurowa/biała kontrolka przestanie migać, połóż kiełbaski na grillu i zamknij pokrywkę. Piecz do czasu, aż kontrolka zmieni kolor na czerwony.

Etap 3 /3

Ostrożnie wyjmij kiełbaski z grilla i posyp serem. Podawaj z musztardą na dodatkowym talerzu.

  • 0.75c starty ser cheddar