Makaron w mocno serowym sosie z pieczarkami
- Całkowity czas 4 min.
- 4 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
300 g Brązowych pieczarek
2 łyżeczka Soku z cytryny
2 łyżeczka Czosnku granulowanego
2 łyżeczka Czosnku niedźwiedziego
200 g Startego parmezanu
100 g Sera cheddar
30 g Masła
80 g Cebuli
200 g Parmezanu
400 g Makaronu trofie
300 ml Śmietanki 30%
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Cebulę posiekaj w pióra, a pieczarki w ćwiartki.
Etap 2 /4
Do urządzenia włóż masło, dodaj cebulę oraz pieczarki i podsmażaj mieszając w trybie średnie podsmażenie przez 4 minuty.
Etap 3 /4
Do Cook4me wlej 200 ml wody z gotowania makaronu, śmietankę, łyżeczkę soku z cytryny oraz czosnek granulowany i czosnek niedźwiedzi. Smaż w trybie średnie pod smażenie przez 5 minut, cały czas mieszając, aby ser się rozpuścił.
Etap 4 /4
Następnie w trybie mocne smażenie podsmażaj całość, cały czas mieszając i uważając, aby sos się nie przypalił, przez 5 minut.