Marynowana baweta z limonką i kolendrą - przepisy OptiGrill | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Marynowana baweta z limonką i kolendrą

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 4 godz. 15 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    4 godz.

Składniki

4 osób

  • 1 szt. baweta

  • 1 kolendra

  • 50 ml sok z cytryny

  • 2 łyżka olej roślinny

  • 6 goździk ząbek czosnku

  • 2 szt. cebula dymka

  • 1 szt. papryka chili

  • 0.5 łyżka mielony kminek

  • 0.5 łyżeczka sól

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Mieszaj kolendrę, sok z limonki, olej, czosnek, cebulę, chili, sól i kmin rzymski, aż konsystencja będzie jednorodna. Przetocz kawałki bawety w marynacie. Włóż do lodówki i pozostaw do marynowania na co najmniej 4 godziny.

  • 1szt. baweta
  • 1 kolendra
  • 50ml sok z cytryny
  • 2łyżka olej roślinny
  • 6goździk ząbek czosnku
  • 2szt. cebula dymka
  • 1szt. papryka chili
  • 0.5łyżka mielony kminek
  • 0.5łyżeczka sól

Etap 2 /4

Wyjmij mięso z lodówki i wylej większą część marynaty.

Etap 3 /4

Włącz grill. Wybierz program Stek / Czerwone mięso i naciśnij OK. Po rozgrzaniu urządzenia umieść mięso na grillu i zamknij go. Upiecz zgodnie ze swoimi preferencjami: mięso może być krwiste, średnio upieczone lub dobrze upieczone.

Etap 4 /4

Połóż mięso na desce do krojenia i pozostaw na 5 minut, a następnie pokrój je na cienkie plasterki.