Opiekana kanapka z warzywami śródziemnomorskimi i serem feta - przepisy Snack Collection MECHANICAL | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Opiekana kanapka z warzywami śródziemnomorskimi i serem feta

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 23 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    8 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 sztuki

  • 0.5 Bakłażan

  • 1 Czerwona papryka

  • 8 Pomidorki koktajlowe

  • 2 łyżka Oliwa z oliwek

  • 100 g Ser feta

  • 0.5 łyżeczka Anyż

  • 12 Plaster/kromka Razowy chleb kanapkowy

  • 6 łyżka Pesto

  • Sól i pieprz

Akcesoria

  • Płyta do kanapek (muszelki)
    Płyta do kanapek (muszelki)

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni. Dodaj bakłażany, paprykę i pomidory. Dopraw solą i pieprzem. Gotuj przez 5 minut.

Etap 2 /7

Wrzuć ugotowane warzywa do miski, dodaj ser feta i anyż. Dokładnie wymieszaj.

Etap 3 /7

Rozgrzej urządzenie.

Etap 4 /7

Rozłóż kromki chleba. Posmaruj pesto jedną stronę każdej kromki. Na połowie kromek z pesto połóż warzywa. Na warzywach połóż pozostałe kromki stroną posmarowaną pesto w dół.

Etap 5 /7

Umieść kanapki w urządzeniu.

Etap 6 /7

Weź pozostałe kanapki i powtórz kroki.

Etap 7 /7

Natychmiast podawaj.