Panierowane krewetki - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Panierowane krewetki

ratings.4.4

4.4 /5 -

  • Całkowity czas 34 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    14 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 20 Krewetki

  • 250 g Mąka

  • 4 Jajka

  • 180 g Bułka tarta

  • Sól

  • Pieprz

  • Olej

Akcesoria

  • Extra Crisp
    Extra Crisp

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Ten przepis wymaga użycia pokrywy EXTRA CRISP. Przygotuj składniki.

  • 20 Krewetki
  • 250g Mąka
  • 4 Jajka
  • 180g Bułka tarta
  • Sól
  • Pieprz

Etap 2 /4

Włóż do 3 oddzielnych miseczek mąkę, jajka i bułkę tartą. Kolejno obtaczaj krewetki w każdej z miseczek.

  • 20 Krewetki
  • 250g Mąka
  • 4 Jajka
  • 180g Bułka tarta

Etap 3 /4

Posmaruj olejem panierowane krewetki. Włóż do zamrażarki na 30 minut, a następnie do Cook4me.

  • Olej

Etap 4 /4

Ustaw Extra Crisp w Cook4me. Gotuj w trybie ręcznym przez 14 minut w temp. 200°C.

  • Extra Crisp