Pieczony ser halloumi z miodem - przepisy Easy Fry Max | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Pieczony ser halloumi z miodem

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 17 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    12 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 2 Ser halloumi

  • 2 łyżka Miód

  • 1 Skórka z cytryny

  • 2 łyżka Suszone oregano

  • 2 szczypta Przyprawa chili

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Odsącz ser halloumi i opłucz pod strumieniem wody.

  • 2 Ser halloumi

Etap 2 /5

Umieść go w formie do pieczenia pasującej do urządzenia i polej miodem. Posyp skórką z cytryny, suszonym oregano i chili.

  • 2 Ser halloumi
  • 2łyżka Miód
  • 1 Skórka z cytryny
  • 2łyżka Suszone oregano
  • 2szczypta Przyprawa chili

Etap 3 /5

Umieść formę na płycie w urządzeniu. Rozpocznij pieczenie.

Etap 4 /5

Po upieczeniu sera halloumi pokrój go w cienkie plasterki i polej lekko karmelizowanym miodem.

Etap 5 /5

Podawaj od razu.