Pudding z czekoladą, nasionami chia i malinami
- Całkowity czas 1 godz. 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 1 godz.
Studzenie
Składniki
4 osób
60 g czekolada
600 ml mleko migdałowe
8 łyżka nasiona chia
30 g kakao w proszku
300 g maliny
30 g cukier trzcinowy
1 goździk wanilia
6 łyżka masa migdałowa
maliny do ozdoby
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Roztop czekoladę w garnku do kąpieli wodnej, a następnie dodaj do mleka migdałowego i wymieszaj.
Etap 2 /8
Dodaj nasiona chia i kakao w proszku i dobrze wymieszaj.
Etap 3 /8
Przelej do pojemników i umieść w lodówce na co najmniej 1 godzinę.
Etap 4 /8
W międzyczasie włóż maliny, cukier i nasiona wanilii do blendera.
Etap 5 /8
Ustaw wskazany program na 1 minutę i uruchom go.
Etap 6 /8
Po zakończeniu programu otwórz pokrywkę i polej czekoladowy pudding z chia przecierem z malin.
Etap 7 /8
Do każdego pojemnika dodaj trochę przecieru migdałowego i ozdób świeżymi malinami.
Etap 8 /8
Pozostaw do schłodzenia i podawaj.