Pulpety w sosie koperkowym - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Przepis według Magda

Pulpety w sosie koperkowym

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 46 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    31 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 1 kg Miesa mielonego z szynki wieprzywej

  • 4 łyżka Oleju

  • 1 Cebula

  • 2 Kajzerki

  • Mleko

  • 2 Marchewki

  • 2 łyżeczka Soli

  • 1 łyżka Pieprzu

  • 1 łyżeczka Ziół prowansalskich

  • 200 g Śmietany 30%

  • 2 Jajka

  • 700 ml Wody

  • 1 Bulion wołowy

  • 1 Pęczek koperku

  • 5 łyżka Mąki

Czas przygotowania

Etap 1 /9

Kajzerki namoczyć w mleku, cebulę drobno posiekać.

  • 1 Cebula
  • 2 Kajzerki
  • Mleko

Etap 2 /9

Do mięsa mielonego dodać sól, pieprz, zioła prowansalskie, cebulę, kajzerki, jajka. Wymieszać.

  • 1kg Miesa mielonego z szynki wieprzywej
  • 1 Cebula
  • 2 Kajzerki
  • 2łyżeczka Soli
  • 1łyżka Pieprzu
  • 1łyżeczka Ziół prowansalskich
  • 2 Jajka

Etap 3 /9

Z przygotowanego mięsa uformuj pulpety. Każdy obtocz w mące.

  • 5łyżka Mąki

Etap 4 /9

Do urządzenia wlej olej. Pulpety wkładaj partiami, smaż z obu stron do zarumienienia.

  • 4łyżka Oleju

Etap 5 /9

Wyjmij wszystkie pulpety. Wlej wodę, dodaj bulion, wymieszaj.

  • 700ml Wody
  • 1 Bulion wołowy

Etap 6 /9

Marchew obierz, pokrój w plasterki lub półksiężyce. Dodaj do bulionu.

  • 2 Marchewki
  • 700ml Wody
  • 1 Bulion wołowy

Etap 7 /9

Włóż pulpety. Rozpocznij gotowanie.

Etap 8 /9

Koper posiekaj. Dodaj do pulpetów. Dodaj śmietanę. Wymieszaj. Włącz duszenie.

  • 200g Śmietany 30%
  • 1 Pęczek koperku

Etap 9 /9

Podawaj z puree z ziemniaków.