Purée kalafiorowe z parmezanem - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Purée kalafiorowe z parmezanem

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 17 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    12 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 800 g Kalafior

  • 2 kawałek Ziemniak

  • 20 g Masło

  • 60 g Parmezan

  • Sól, pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Przygotuj składniki. Ziemniaki obierz i pokrój na kawałki.

  • 800g Kalafior
  • 2kawałek Ziemniak
  • 20g Masło
  • 60g Parmezan
  • Sól, pieprz

Etap 2 /4

Włóż kalafiora i ziemniaki do koszyka do gotowania na parze. Wlej 300 ml wody do misy i włóż koszyk.

  • 800g Kalafior
  • 2kawałek Ziemniak

Etap 3 /4

Gotowanie pod ciśnieniem.

Etap 4 /4

Zmiksuj warzywa razem lub przeciśnij je przez praskę. Wymieszaj z masłem i parmezanem.

  • 20g Masło
  • 60g Parmezan