Słodko-kwaśna kapusta pekińska
Tefal
Przepis według Tefal

Słodko-kwaśna kapusta pekińska

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 21 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    1 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 200 g Kapusta pekińska

  • 120 g Marchew

  • 60 ml Ocet

  • 40 g Cukier

  • 120 ml Woda

  • 80 g Rodzynki

  • 3 Liść laurowy

  • 8 Jagoda jałowca

  • Sól

  • Pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Przygotuj składniki.

  • 200g Kapusta pekińska
  • 120g Marchew
  • 60ml Ocet
  • 40g Cukier
  • 120ml Woda
  • 80g Rodzynki
  • 3 Liść laurowy
  • 8 Jagoda jałowca
  • Sól
  • Pieprz

Etap 2 /4

Wlej do misy wodę, ocet, cukier, sól, pieprz, liść laurowy i jagody. Na wierzch ułóż koszyk do gotowania na parze z kapustą, marchewką i rodzynkami.

  • 200g Kapusta pekińska
  • 120g Marchew
  • 60ml Ocet
  • 40g Cukier
  • 120ml Woda
  • 80g Rodzynki
  • 3 Liść laurowy
  • 8 Jagoda jałowca
  • Sól
  • Pieprz

Etap 3 /4

Gotuj w Cook4me.

Etap 4 /4

Podawaj warzywa polane wywarem.