Tartinki z warzywami i pastą z bakłażana
- Całkowity czas 1 godz. 7 min.
- 30 min.
Czas przygotowania - 37 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
2 kawałek Biały chleb
1 Bakłażan
1 pęczek Pomidorki koktajlowe
0.5 Czerwona papryka
0.5 Cukinia
1 łyżeczka Oliwa z oliwek
0.5 Żółta papryka
1 goździk Czosnek
1 łyżeczka Pietruszka
1 łyżeczka Kolendra
1 łyżeczka Prażone orzeszki piniowe
1 łyżeczka Rodzynki
1 szczypta Kumin mielony
Rukola
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Umieść nieobrane bakłażany na płycie urządzenia i nakłuj je widelcem.
Etap 2 /8
Wstaw je do urządzenia wyposażonego w płytę. Rozpocznij proces pieczenia.
Etap 3 /8
Po upieczeniu wyjmij bakłażany, lekko przestudź, a następnie wydrąż miąższ.
Etap 4 /8
Rozgnieć miąższ bakłażana z oliwą z oliwek, posiekanym czosnkiem, pietruszką i kolendrą. Dopraw solą, pieprzem i kuminem. Dobrze wymieszaj.
Etap 5 /8
Pokrój cukinie w cienkie plasterki, papryki w paski, a pomidorki koktajlowe na połówki lub ćwiartki. Dopraw warzywa solą i pieprzem, odstaw na bok.
Etap 6 /8
Umieść kromki białego chleba w urządzeniu wyposażonym w płytę. Rozpocznij proces pieczenia.
Etap 7 /8
Na każdej kromce rozsmaruj kawior z bakłażana. Dodaj pokrojone papryki, pomidory i cukinie. Posyp prażonymi orzeszkami piniowymi i dodaj rodzynki. Udekoruj kilkoma listkami rukoli.
Etap 8 /8
Podawaj tartinki z warzywami i kawiorem z bakłażana na ciepło lub w temperaturze pokojowej.