Tortellini z boczkiem i pieczarkami w sosie śmietanowym wg Elżbiety Bogusz - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Tortellini z boczkiem i pieczarkami w sosie śmietanowym wg Elżbiety Bogusz

Review 5 stars (average)

5 /5 -

  • Całkowity czas 0 min.
  • Czas przygotowania
    0 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 300 g Świeżego tortellini, np. z serem ricotta i szpinakiem

  • 8 Pieczarek

  • 1 łyżka Oliwy

  • 100 g Wędzonego boczku

  • 1 Mała cebula

  • 240 g Śmietanki 30%

  • 1 łyżeczka Tymianku

  • 45 g Parmezanu

  • 250 ml Wody

  • Sól, pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /3

Pieczarki obieramy, kroimy i podsmażamy na oliwie. Po 2 minutach dodajemy boczek i cebulę. Razem podsmażamy przez 8 minut.

  • 8 Pieczarek
  • 1łyżka Oliwy
  • 100g Wędzonego boczku
  • 1 Mała cebula

Etap 2 /3

Po zakończonym podsmażaniu dolewamy wodę i dodajemy tortellini. Gotujemy przez 1 minutę.

  • 300g Świeżego tortellini, np. z serem ricotta i szpinakiem
  • 250ml Wody

Etap 3 /3

Po ugotowaniu dodajemy śmietankę 30%, tymianek, parmezan i podsmażamy do zgęstnienia sosu ok. 4 minuty. Podajemy posypane parmezanem.

  • 240g Śmietanki 30%
  • 1łyżeczka Tymianku
  • 45g Parmezanu