Wegańskie spaghetti po bolońsku - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Wegańskie spaghetti po bolońsku

Review 5 stars (average)

5 /5 -

  • Całkowity czas 20 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    10 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

3 osób

  • 200 g Makaronu spaghetti

  • 2 Pomidorów

  • 0.25 c Płatków drożdżowych nieaktywnych

  • 0.5 Cebuli

  • 2 Ząbki czosnku

  • 1 Marchew

  • 1 Tofu

  • 2 łyżka Oliwy

  • 0.5 łyżeczka Soli

  • 2 szczypta Pieprzu

  • 1 łyżeczka Oregano

  • 0.5 Świeżej bazylii

Czas przygotowania

Etap 1 /9

Przygotuj składniki.

  • 200g Makaronu spaghetti
  • 2 Pomidorów
  • 0.25c Płatków drożdżowych nieaktywnych
  • 0.5 Cebuli
  • 2 Ząbki czosnku
  • 1 Marchew
  • 1 Tofu
  • 2łyżka Oliwy
  • 0.5łyżeczka Soli
  • 2szczypta Pieprzu
  • 1łyżeczka Oregano
  • 0.5 Świeżej bazylii

Etap 2 /9

Cebulę pokrój w drobną kostkę, czosnek w plasterki, a marchew zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

  • 0.5 Cebuli
  • 2 Ząbki czosnku
  • 1 Marchew

Etap 3 /9

W misie urządzenia podsmaż na oliwie cebulę, czosnek oraz marchew przez ok. 2 min w trybie średnie smażenie.

  • 2łyżka Oliwy

Etap 4 /9

Następnie dodaj pokruszone w rękach na mniejsze kawałki tofu i smaż jeszcze 2 min, co jakiś czas mieszając.

  • 1 Tofu

Etap 5 /9

Dodaj pomidory z puszki oraz płatki drożdżowe nieaktywne i gotuj całość ok. 10 min w trybie podgrzewanie.

  • 2 Pomidorów
  • 0.25c Płatków drożdżowych nieaktywnych

Etap 6 /9

W międzyczasie ugotuj makaron według informacji na opakowaniu.

  • 200g Makaronu spaghetti

Etap 7 /9

Na koniec - po zakończeniu gotowania - dopraw makaron do smaku solą, pieprzem oraz oregano.

  • 0.5łyżeczka Soli
  • 2szczypta Pieprzu
  • 1łyżeczka Oregano

Etap 8 /9

Podawaj makaron z sosem udekorowany świeżą bazylią.

  • 0.5 Świeżej bazylii

Etap 9 /9

Smacznego!