Wege łazanki z młodą kapustą i wędzonym tofu - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Wege łazanki z młodą kapustą i wędzonym tofu

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 15 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

3 osób

  • 200 g Makaronu farfalle

  • 500 g Młodej kapusty

  • 1 Opakowanie tofu wędzonego

  • 1 Marchew

  • 0.5 Cebuli

  • 2 łyżka Oliwy

  • 500 ml Wody

  • 10 g Koperku

  • 1 łyżka Octu

  • 0.5 łyżka Erytrytolu/cukru

  • 0.5 łyżeczka Soli

  • 2 szczypta Pieprzu

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Przygotuj składniki.

  • 200g Makaronu farfalle
  • 500g Młodej kapusty
  • 1 Opakowanie tofu wędzonego
  • 1 Marchew
  • 0.5 Cebuli
  • 2łyżka Oliwy
  • 500ml Wody
  • 10g Koperku
  • 1łyżka Octu
  • 0.5łyżka Erytrytolu/cukru
  • 0.5łyżeczka Soli
  • 2szczypta Pieprzu

Etap 2 /8

Kapustę poszatkuj, cebulę drobno posiekaj, tofu pokrój w kostkę, marchew zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

  • 500g Młodej kapusty
  • 1 Opakowanie tofu wędzonego
  • 1 Marchew
  • 0.5 Cebuli

Etap 3 /8

Ugotuj makaron wg informacji na opakowaniu.

  • 200g Makaronu farfalle

Etap 4 /8

W misie urządzenia podsmaż na oliwie cebulę oraz marchew przez ok. 2 min w trybie średnie smażenie, a następnie dodaj pokrojone w kostkę tofu i smaż jeszcze 2 min, co jakiś czas mieszając.

Etap 5 /8

Dodaj kapustę, wodę i posól danie, po czym włącz program mocne duszenie na 15 min. Co jakiś czas zamieszaj danie.

  • 500g Młodej kapusty
  • 500ml Wody

Etap 6 /8

Gdy kapusta będzie miękka, włącz lekkie duszenie na 5 min. W tym czasie dopraw danie do smaku solą, pieprzem, octem oraz cukrem/erytrytolem.

  • 1łyżka Octu
  • 0.5łyżka Erytrytolu/cukru
  • 0.5łyżeczka Soli
  • 2szczypta Pieprzu

Etap 7 /8

Dodaj ugotowany makaron do misy urządzenia i wymieszaj wszystko razem.

Etap 8 /8

Serwuj posypane posiekanym koperkiem.

  • 10g Koperku