Wegetariański burger dla dzieci
- Całkowity czas 2 godz. 40 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 2 godz.
Studzenie
Składniki
4 osób
60 g Cukinia
40 g Marchew
4 Pieczarki
1 Cebulka dymka
2 goździk Ząbki czosnku
300 g Roślinne mięso mielone
20 g Tarty parmezan
1 łyżeczka Suszone oregano
1 Białko
sól, pieprz
2 Pomidory
2 Awokado
4 liść Liście sałaty
4 Bułki do burgerów
4 łyżka Majonez
8 Czarne oliwki
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Zmiksuj w blenderze wszystkie składniki na farsz. Gdy farsz będzie gładki, uformuj w dłoniach krążki o wadze 125 g.
Etap 2 /7
Połóż krążki na arkuszu folii aluminiowej posmarowanej olejem. Włóż do lodówki na 2 godziny.
Etap 3 /7
Pokrój pomidory na plasterki o grubości 0,5 cm. Obierz awokado, wyjmij pestkę i pokrój miąższ na plasterki o grubości 3 mm. Wstaw do lodówki.
Etap 4 /7
Umieść folię aluminiową z krążkami w urządzeniu wyposażonym w płytę. Rozpocznij pieczenie.
Etap 5 /7
Delikatnie odwróć je w połowie pieczenia i wyjmij folię aluminiową. Kontynuuj pieczenie.
Etap 6 /7
W międzyczasie posmaruj majonezem jedną połówkę bułki, a następnie nałóż sałatę, pomidora, upieczonego roślinnego burgera, awokado i przykryj wszystko drugą połówką bułki. Możesz udekorować bułkę, tworząc na niej buźkę.
Etap 7 /7
Podawaj od razu.