Wołowina z warzywami stir-fry
- Całkowity czas 55 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 15 min.
Gotowanie - 30 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
1 goździk Czosnek
1 Cebula
1 łyżka Imbir
0.5 Czerwona papryka
0.5 Zielona papryka
1 Marchew
1 łyżka Olej sezamowy
1 łyżka Kolendra
500 g Polędwica wołowa
1 łyżka Mąka kukurydziana
1 łyżka Cukier brązowy
1 łyżka Sos sojowy
Sól, pieprz
1 łyżka Olej sezamowy
Akcesoria
Ingenio patelnie i garnki
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Pamiętaj, aby zdjąć uchwyt Ingenio podczas pieczenia w piekarniku.
Etap 2 /7
Pokrój polędwicę wołową w paski. W dużej misce wymieszaj kawałki wołowiny z mąką kukurydzianą, cukrem brązowym, sosem sojowym, solą, pieprzem i olejem sezamowym. Odstaw do marynowania na 30 minut.
Etap 3 /7
Obierz i posiekaj czosnek, cebulę i imbir. Pokrój paprykę. Obierz i pokrój marchew. Opłucz i posiekaj kolendrę.
Etap 4 /7
Rozgrzej wok i poczekaj, aż wskaźnik Thermo-Signal zrobi się całkowicie czerwony. Podsmaż czosnek i imbir na oleju sezamowym. Wymieszaj przez kilka sekund.
Etap 5 /7
Dodaj paprykę, cebulę i marchew. Podsmaż warzywa przez 5 minut. Odłóż na bok.
Etap 6 /7
Podsmaż kawałki wołowiny w woku. Po ugotowaniu dodaj warzywa i sos sojowy. Wymieszaj razem.
Etap 7 /7
Dodaj kolendrę i podawaj od razu.