Wołowina z warzywami stir-fry - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Wołowina z warzywami stir-fry

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 55 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    15 min.
  • Studzenie
    30 min.

Składniki

4 osób

  • 1 goździk Czosnek

  • 1 Cebula

  • 1 łyżka Imbir

  • 0.5 Czerwona papryka

  • 0.5 Zielona papryka

  • 1 Marchew

  • 1 łyżka Olej sezamowy

  • 1 łyżka Kolendra

  • 500 g Polędwica wołowa

  • 1 łyżka Mąka kukurydziana

  • 1 łyżka Cukier brązowy

  • 1 łyżka Sos sojowy

  • Sól, pieprz

  • 1 łyżka Olej sezamowy

Akcesoria

  • Ingenio patelnie i garnki
    Ingenio patelnie i garnki

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Pamiętaj, aby zdjąć uchwyt Ingenio podczas pieczenia w piekarniku.

Etap 2 /7

Pokrój polędwicę wołową w paski. W dużej misce wymieszaj kawałki wołowiny z mąką kukurydzianą, cukrem brązowym, sosem sojowym, solą, pieprzem i olejem sezamowym. Odstaw do marynowania na 30 minut.

  • 500g Polędwica wołowa
  • 1łyżka Mąka kukurydziana
  • 1łyżka Cukier brązowy
  • 1łyżka Sos sojowy
  • Sól, pieprz
  • 1łyżka Olej sezamowy

Etap 3 /7

Obierz i posiekaj czosnek, cebulę i imbir. Pokrój paprykę. Obierz i pokrój marchew. Opłucz i posiekaj kolendrę.

  • 1goździk Czosnek
  • 1 Cebula
  • 1łyżka Imbir
  • 0.5 Czerwona papryka
  • 0.5 Zielona papryka
  • 1 Marchew

Etap 4 /7

Rozgrzej wok i poczekaj, aż wskaźnik Thermo-Signal zrobi się całkowicie czerwony. Podsmaż czosnek i imbir na oleju sezamowym. Wymieszaj przez kilka sekund.

  • 1goździk Czosnek
  • 1łyżka Imbir
  • 1łyżka Olej sezamowy

Etap 5 /7

Dodaj paprykę, cebulę i marchew. Podsmaż warzywa przez 5 minut. Odłóż na bok.

  • 1 Cebula
  • 0.5 Czerwona papryka
  • 0.5 Zielona papryka
  • 1 Marchew

Etap 6 /7

Podsmaż kawałki wołowiny w woku. Po ugotowaniu dodaj warzywa i sos sojowy. Wymieszaj razem.

Etap 7 /7

Dodaj kolendrę i podawaj od razu.

  • 1łyżka Kolendra