Zupa gołąbkowa
- Całkowity czas 22 min.
- 7 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 15 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
300 g Mielonej wieprzowiny
300 g Białej kapusty
70 g Ryżu basmati
220 g Passaty pomidorowej
2 Małe marchewki
1 Cebula
2 Ząbki czosnku
4 łyżka Kwaśnej śmietany 18%
3 łyżka Jasnego sosu sojowego
2 Liście laurowe
4 Ziela angielskie
0.5 łyżeczka Słodkiej papryki
1 łyżeczka Soli
1 łyżeczka Cukru
0.5 łyżeczka Oregano
Pieprzu
Koperku
1 łyżka Oleju roślinnego
1.2 l Wody
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki. Kapustę umyj i drobno posiekaj na ok. 5-6 cm paseczki. Jeśli używasz młodej kapusty – możesz ją poszatkować „grubiej”. Ryż opłukaj pod bieżącą wodą – użyj do tego drobnego sitka. Marchewki obierz i pokrój w drobną kostkę. Cebulę posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę.
Etap 2 /5
Dodaj do Cook4me 1 łyżkę oleju i wrzuć mięso. Podsmażaj je przez 4 minuty mieszając co jakiś czas.
Etap 3 /5
Teraz dodaj cebulę i marchewkę. Smaż wszystko dalej przez 2 minuty. Następnie dorzuć kapustę oraz czosnek i smaż ostatnie 2 minuty.
Etap 4 /5
Do urządzenia dodaj: ryż, passatę, 3 łyżki sosu sojowego, 2 liście laurowe, 4 ziela angielskie, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki, 1 łyżeczkę soli i cukru, 1/2 łyżeczki oregano, szczyptę pieprzu oraz wodę. Przejdź w tryb gotowania pod ciśnieniem.
Etap 5 /5
Gotowe. Odstaw zupę, aby wszystkie smaki się „przegryzły” - minimum 15 minut. Po tym czasie spróbuj i ewentualnie jeszcze dopraw. Przełóż na talerze. Posyp koperkiem, a na środek wyłóż porządny kleks kwaśnej śmietany.