Zupa gołąbkowa - przepisy Cook4Me | Tefal
Kiszka Ziemniaczana
Przepis według Kiszka Ziemniaczana

Zupa gołąbkowa

ratings.4.7

4.7/5 -

  • Całkowity czas 22 min.
  • Czas przygotowania
    7 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    15 min.

Składniki

4 osób

  • 300 g Mielonej wieprzowiny

  • 300 g Białej kapusty

  • 70 g Ryżu basmati

  • 220 g Passaty pomidorowej

  • 2 Małe marchewki

  • 1 Cebula

  • 2 Ząbki czosnku

  • 4 łyżka Kwaśnej śmietany 18%

  • 3 łyżka Jasnego sosu sojowego

  • 2 Liście laurowe

  • 4 Ziela angielskie

  • 0.5 łyżeczka Słodkiej papryki

  • 1 łyżeczka Soli

  • 1 łyżeczka Cukru

  • 0.5 łyżeczka Oregano

  • Pieprzu

  • Koperku

  • 1 łyżka Oleju roślinnego

  • 1.2 l Wody

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki. Kapustę umyj i drobno posiekaj na ok. 5-6 cm paseczki. Jeśli używasz młodej kapusty – możesz ją poszatkować „grubiej”. Ryż opłukaj pod bieżącą wodą – użyj do tego drobnego sitka. Marchewki obierz i pokrój w drobną kostkę. Cebulę posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę.

Etap 2 /5

Dodaj do Cook4me 1 łyżkę oleju i wrzuć mięso. Podsmażaj je przez 4 minuty mieszając co jakiś czas.

  • 300g Mielonej wieprzowiny
  • 1łyżka Oleju roślinnego

Etap 3 /5

Teraz dodaj cebulę i marchewkę. Smaż wszystko dalej przez 2 minuty. Następnie dorzuć kapustę oraz czosnek i smaż ostatnie 2 minuty.

  • 300g Białej kapusty
  • 2 Małe marchewki
  • 1 Cebula
  • 2 Ząbki czosnku

Etap 4 /5

Do urządzenia dodaj: ryż, passatę, 3 łyżki sosu sojowego, 2 liście laurowe, 4 ziela angielskie, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki, 1 łyżeczkę soli i cukru, 1/2 łyżeczki oregano, szczyptę pieprzu oraz wodę. Przejdź w tryb gotowania pod ciśnieniem.

  • 70g Ryżu basmati
  • 220g Passaty pomidorowej
  • 3łyżka Jasnego sosu sojowego
  • 2 Liście laurowe
  • 4 Ziela angielskie
  • 0.5łyżeczka Słodkiej papryki
  • 1łyżeczka Soli
  • 1łyżeczka Cukru
  • 0.5łyżeczka Oregano
  • szczypta Pieprzu
  • 1.2l Wody

Etap 5 /5

Gotowe. Odstaw zupę, aby wszystkie smaki się „przegryzły” - minimum 15 minut. Po tym czasie spróbuj i ewentualnie jeszcze dopraw. Przełóż na talerze. Posyp koperkiem, a na środek wyłóż porządny kleks kwaśnej śmietany.

  • 4łyżka Kwaśnej śmietany 18%
  • pęczek Koperku