Zupa pieczarkowa - przepisy Cook4Me | Tefal
Pati Sołtysik
Przepis według Pati Sołtysik

Zupa pieczarkowa

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 15 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 2.5 Bulionu

  • 1 kg Pieczarek

  • 60 g Masła

  • 4 Liście laurowe

  • 10 Ziela angielskiego

  • 10 g Podgrzybków suszonych

  • Sól, pieprz

  • 1 łyżeczka Czosnku granulowanego

  • 0.5 łyżeczka Majeranku

  • 0.5 łyżeczka Białej gorczycy

  • Pietruszki

  • 200 ml Śmietany 18%

  • Makaron, np. muszelki

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Do urządzenia wkładamy 20 g masła i 400 g pieczarek pokrojonych w plastry. Całość podsmażamy mieszając przez 3 min. Następnie przekładamy pieczarki na osobne naczynie.

Etap 2 /4

Pozostałe 600 g pieczarek drobno siekamy/mielimy za pomocą blendera. Do Cook4me wkładamy 40 g masła i zmielone pieczarki. Całość mieszając podsmażamy przez 5 min.

Etap 3 /4

Wlewamy bulion, dodajemy pieczarki w plastrach, liście laurowe oraz ziele angielskie. Doprawiamy solą i pieprzem, czosnkiem granulowanym, majerankiem i gorczycą. Siekamy 2/3 pęczku pietruszki i dodajemy do zupy. Dorzucamy 10 g podgrzybków suszonych i gotujemy pod ciśnieniem przez 25 min.

  • 2.5 Bulionu
  • 4 Liście laurowe
  • 10 Ziela angielskiego
  • 10g Podgrzybków suszonych
  • Sól, pieprz
  • 1łyżeczka Czosnku granulowanego
  • 0.5łyżeczka Majeranku
  • 0.5łyżeczka Białej gorczycy
  • pęczek Pietruszki

Etap 4 /4

Po tym czasie dodajemy śmietanę – mieszamy (najlepiej za pomocą rózgi kuchennej). Podajemy z makaronem i posiekaną pietruszką.

  • pęczek Pietruszki
  • 200ml Śmietany 18%
  • Makaron, np. muszelki