Zupa truskawkowa z jogurtem greckim i białym winem
- Całkowity czas 2 godz. 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 2 godz.
Studzenie
Składniki
4 osób
500 g świeże truskawki pocięte w plasterki, umyte i z usuniętymi szypułkami
200 g zwyczajny jogurt grecki
120 ml wino Riesling lub inne słodkie białe wino
50 g Cukier
Oliwa z oliwek
Świeżo mielony pieprz
Truskawki
Świeża mięta lub bazylia
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Do blendera dodaj posiekane świeże truskawki, jogurt grecki, wino Riesling i cukier.
Etap 2 /4
Ustaw wskazany program na dwie minuty i uruchom go.
Etap 3 /4
Przykryj i wstaw do lodówki na 2 godziny.
Etap 4 /4
Spryskaj oliwą z oliwek, posyp świeżo mielonym pieprzem, posiekaną świeżą kolendrą i posiekanymi świeżymi truskawkami.