TEFAL Easy Fry & Grill EY501 Przepysznie chrupiące potrawy

Easy Fry & Grill EY501 Przepysznie chrupiące potrawy Wielofunkcyjna frytownica Tefal: od wyjątkowo chrupiących po fantastycznie zgrillowane potrawy     

Delektuj się zdrowymi i różnorodnymi potrawami dzięki urządzeniu 2 w 1. Easy Fry & Grill łączy funkcję frytownicy i grilla, zapewniając zarówno zdrowy sposób smażenia z niewielką ilością oleju lub bez niego, jak i wygodne grillowanie bez wychodzenia z domu. Easy Fry & Grill gwarantuje szybkie rezultaty przy mniejszym zużyciu energii, stanowiąc idealną alternatywę dla konwencjonalnego piekarnika.
 

Numer referencyjny produktu: EY501815

Urządzenie 2 w 1
 

Poznaj Easy Fry & Grill: kulinarne rozwiązanie 2 w 1, które łączy funkcję frytownicy i grilla w jednym! Ta niskotłuszczowa frytownica, zapewniająca doskonale chrupiące potrawy została wyposażona w płytę grillową przeznaczoną do przygotowywania ryb, mięs i warzyw. Urządzenie wykorzystuje przepływ gorącego powietrza, dzięki czemu jedzenie jest zawsze chrupiące na zewnątrz mimo małej ilości oleju lub jego braku. Szeroki zakres regulacji temperatury i timer z sygnałem dźwiękowym ułatwiają osiągnięcie doskonałych rezultatów bez względu na używane składniki. Dzięki dużej pojemności (4,2 l)możesz szybko przygotować obiad dla całej rodziny. Easy Fry & Grill to idealna alternatywa dla klasycznego piekarnika, zapewniająca szybkie rezultaty przy mniejszym zużyciu energii.  

O 99% mniej tłuszczu: 700 g frytek smażonych w 8 ml oleju w porównaniu z tradycyjną frytownicą wykorzystującą aż 2 l tłuszczu.
 

Podstawowe informacje
  • Przepyszne chrupiące potrawy  

    Technologia Hot Air

    Urządzenie wykorzystuje górny element grzejny i zoptymalizowany przepływ gorącego powietrza. Dzięki temu jedzenie jest zawsze chrupiące na zewnątrz, mimo małej ilości oleju lub jego braku. Aż o 99% mniej zużytego tłuszczu niż w przypadku klasycznej frytownicy!

  • Perfekcyjne rezultaty grillowania    

    Odlewana płyta grillowa

    Dzięki kratce do grillowania z aluminiowego odlewu z łatwością uzyskasz doskonałe efekty w przypadku grillowania ryb, mięs i warzyw.

  • Mniejsze zużycie energii    

    Szybsza praca i energooszczędność

    W urządzeniu uzyskasz pożądane efekty 2 x szybciej niż w klasycznym piekarniku*, oszczędzając energię elektryczną.

    *49% szybciej: test zewnętrzny 700 g mrożonych frytek w porównaniu do piekarnika z termoobiegiem Moulinex/Tefal

  • Doskonałe rezultaty kulinarne  

    Precyzyjna regulacja temperatury 

    Możesz dostosować temperaturę z dużą dokładnością w przedziale od 80°C do 200°C. Pozwala to osiągnąć perfekcyjne rezultaty za każdym razem.

  • Wygoda  

    Automatyczny wyłącznik

    Frytkownica wyłącza się sama przy pomocy timera z sygnałem dźwiękowym.

  • Pyszne i zdrowe posiłki dla całej rodziny  

    Pojemność XL 

    Przygotuj do 6 porcji jednocześnie dzięki pojemności 4,2 l.

  • Zainspiruj się    

    Cyfrowa książka z przepisami

    Korzystaj z 30 fantastycznych przepisów dostępnych online i poszerzaj swoje kulinarne horyzonty.

Akcesoria
  • Ruszt SS-997725
    Ruszt SS-997725

    Do grillowania jedzenia we frytownicy

    zł 80,00
     
    Produkt dostępny
Właściwości
Moc 1550  W
Przycisk chłodzenia    
Pokrywa Całkowicie matowy  
Minutnik    
Zdejmowana pokrywa PTFE  
Włącznik/Wyłącznik    
Kolory BLACK  
Wskazówki i instrukcja obsługi
Często zadawane pytania
Wystarczy dodać 1 miarkę wybranego oleju do frytkownicy ActiFry, aby uzyskać lekkie i chrupiące frytki. W zależności od upodobań można dodać jeszcze jedną miarkę oleju, aby uzyskać bardziej delikatny smak.
Przed rozpoczęciem przyrządzania pocięte paski ziemniaków należy umyć dwa razy w wodzie, aby usunąć z nich nadmiar skrobi. Bardzo ważne jest wcześniejsze dokładne osuszenie ziemniaków ściereczką i usunięcie pozostałości wody ręcznikiem papierowym. W przypadku przygotowywania frytek mrożonych, które są już pokryte olejem, nie należy dodawać oleju, ponieważ spowoduje to ich rozmiękanie. W przypadku korzystania z wersji 2 w 1 (misa + taca) po przygotowaniu i wyjęciu potrawy na tacy należy pozostawić jeszcze frytki w naczyniu przez około 2 do 5 minut, aby były bardziej chrupiące.
Nie ma potrzeby używania oleju, ponieważ frytki mrożone już go zawierają.
W przypadku przygotowywania frytek mrożonych, które są już pokryte olejem, nie należy dodawać oleju.
Powodów może być kilka:
• Nie użyto odpowiedniego gatunku ziemniaków.
• Ziemniaki nie zostały dostatecznie umyte i wysuszone przed smażeniem i wciąż zawierają zbyt wiele skrobi.
• Frytki są zbyt grube. Pokrój frytki na cieńsze kawałki.
• Nie użyto dostatecznej ilości oleju. Zwiększ ilość oleju.
• Filtr jest zanieczyszczony. Wyczyść filtr.
Od wielkości frytki zależy, jak bardzo jest chrupiąca lub miękka.
Im cieńsze frytki, tym bardzie są chrupiące i odwrotnie, im grubsze frytki, tym bardziej miękkie są w środku.
W zależności od preferencji można zmienić czas przygotowywania oraz grubość frytek: cienkie: 8 x 8 mm/Standard: 10 x 10 mm/Grube: 13 x 13 mm.
Aby osiągnąć lepsze wyniki, umyć całe ziemniaki, a następnie włożyć pokrojone ziemniaki do naczynia z wodą, aby je opłukać.
W ten sposób można usunąć możliwie jak najwięcej skrobi, aby frytki nie sklejały się.
Osuszyć za pomocą chłonnego ręcznika papierowego.
Frytki powinny być całkowicie suche przed rozpoczęciem przygotowywania.
Można zmieniać doznania i używać różnych rodzajów oleju!
Oleje zwykłe: oliwa z oliwek, olej rzepakowy*, olej z pestek winogron, olej kukurydziany, olej archaidowy, olej słonecznikowy, olej sojowy*
Oleje smakowe: z aromatycznymi ziołami, z chilli, czosnkiem, cytryną itp.
Oleje specjalne: z orzechów laskowych*, sezamowy*, z krokosza bawierskiego*, migdałowy*, z awokado*, arganowy* itp.
Odradzamy używanie oleju z orzechów włoskich, który nadaje potrawom zjełczały posmak po gotowaniu.
(* produkt oznaczony przez producenta jako olej do gotowania).
Nie przekraczać zalecanej maksymalnej ilości ani czasu działania określonych w tabeli przepisu, gdyż wiąże się to z ryzykiem uzyskania innego niż pożądany rezultatu i uszkodzenia urządzenia.
Frytki nie są jednakowej wielkości. Aby wszystkie frytki były gotowe w tym samym czasie, należy je pokroić na równe kawałki.
Wyjęcie koszyka przed zakończeniem gotowania nie stanowi zagrożenia, ale nie jest to zalecane.
Otworzenie urządzenia spowoduje spadek temperatury w jego wnętrzu i w przypadku przepisów „Smart” może zakłócić ustawienia zapewniające optymalne rezultaty.
Nie zalecamy używania detergentów innych niż płyn do mycia naczyń.
Urządzenie należy czyścić miękką gąbką nasączoną niewielką ilością płynu do mycia naczyń. Nie należy stosować silnie działających środków, takich jak gąbki do szorowania lub środki ścierne. Nie należy używać żadnych specjalnych środków do czyszczenia metalu. Nie należy płukać urządzenia w wodzie.
W przypadku podejrzeń, że doszło do uszkodzenia silnika należy zanieść urządzenie do autoryzowanego punktu serwisowego.
Prawdopodobnie potrawa została posolona w trakcie gotowania. Nie należy solić potraw przed zakończeniem cyklu gotowania, aby uniknąć zarysowania miski urządzenia ActiFry.
W przypadku modeli z tacą nie należy używać żadnych metalowych akcesoriów, aby na dłużej zachować najwyższą jakość urządzenia.
Po wykonaniu instrukcji dotyczących włączania urządzenia sprawdzić działanie gniazdka elektrycznego poprzez podłączenie do niego innego urządzenia. Jeżeli urządzenie jest niesprawne, nie należy podejmować prób jego otwarcia ani naprawy. Należy oddać je do autoryzowanego serwisu.
Należy zaprzestać korzystania z urządzenia. W celu uniknięcia niebezpieczeństw naprawę należy powierzyć autoryzowanemu serwisowi.
Powodów takiego stanu rzeczy może być kilka:
• Urządzenie nie zostało prawidłowo podłączone.
• Nie został wciśnięty przycisk zasilania lub został wciśnięty nieprawidłowo. Należy ponownie wcisnąć przycisk.
• Został wciśnięty przycisk zasilania, ale urządzenie nadal nie działa. Należy sprawdzić, czy pokrywka została poprawnie zamknięta.
• Silniki działają, ale urządzenie nie nagrzewa się. Należy zanieść urządzenie do autoryzowanego punktu serwisowego celem dokonania przeglądu.
Temperatura robocza frytkownicy Actifry pod koniec smażenia wynosi około 180°C (160°C wewnątrz potrawy).
Tak, to prawdziwie wielofunkcyjne urządzenie, które można wykorzystać do przygotowywania różnych potraw.
Urządzenie można wykorzystać do różnych przepisów, od przystawek pod desery.
Można również przygotować chrupiące frytki, delikatnego kurczaka lub nawet ciasto owocowe...
Najlepszym miejscem na przechowywanie ziemniaków jest piwnica lub inne chłodne (6-8°C), ciemne miejsce.
Urządzenie to zbudowane jest z licznych materiałów nadających się do powtórnego wykorzystania lub recyklingu. Urządzenie należy zostawić w lokalnym punkcie zbiórki odpadów.
Należy przejść do zakładki „Akcesoria” na stronie internetowej, gdzie można łatwo znaleźć wszystko, co potrzebne do danego produktu.
Dodatkowe informacje dostępne są w niniejszej witrynie w sekcji poświęconej umowie gwarancyjnej.
Jeśli uważasz, że brakuje jakiejś części, prosimy skontaktować się z Centrum Obsługi Klienta. Razem znajdziemy odpowiednie rozwiązanie problemu.