Liczba osób
Koszt
Trudność
Czas przygotowania
Umyj i osusz warzywa
Marchewkę i cukinię pokrój w plasterki, a cukinię dodatkowo na pół.
Jarmuż podziel na mniejsze kawałki, a pomidorki koktajlowe pokrój na połówki lub na ćwiartki.
Brokuły podziel na mniejsze różyczki.
Jogurt naturalny oraz zioła umieścić w pojemniku od blendera, dopraw solą i pieprzem, a następnie przy pomocy blendera z końcówką do majonezu i sosów zmiksuj na gładki sos.
Parowar napełnij wodą, na pierwszej tacce ułóż brokuł i marchewkę, włącz urządzenie i gotuj warzywa przez 4 minuty
Następnie dołóż cukinię oraz jarmuż i dalej gotuj przez 7-8 minut. Jeśli zależy nam na bardziej chrupiących warzywach możemy skrócić czas gotowania.
Jajka ułóż na drugiej tacce parowaru i gotuj łącznie z warzywami przez 7-8 minut.
Bagietkę przekrój na pół i przesmaż na patelni lub podgrzej w opiekaczu.
Posmaruj pieczywo ziołowo-jogurtowym sosem, na talerzu ułóż ugotowane na parze warzywa oraz pokrojone pomidorki koktajlowe, przekrojone jajko, a całość polej przygotowanym wcześniej sosem.
Danie możesz wykończyć płatkami parmezanu i posypać solą morską.
Znajdź instrukcje obsługi produktów Tefal.
Uzyskaj odpowiedzi na pytania.