Liczba osób
Koszt
Trudność
Czas przygotowania
Z mięsa mielonego uformuj cztery hamburgery, przypraw solą i pieprzem. Przykryj i schłódź przez maksymalnie 1 dzień lub do momentu grillowania. Połącz dokładnie musztardę z majonezem; odstaw na bok.
Włącz OptiGrill, wybierz program Kiełbaski/Wieprzowina i wciśnij OK. Kiedy fioletowa kontrolka grilla przestanie migać, umieść bekon na ruszcie i zamknij pokrywę.
Grilluj do momentu, w którym kontrolka zmieni swój kolor na czerwony. Gotowy boczek połóż na talerzu i przykryj folią aluminiową. Ostrożnie wytrzyj płyty grilla ręcznikiem papierowym.
Wybierz program Hamburgery i wciśnij OK. Kiedy fioletowa kontrolka grilla przestanie migać, umieść hamburgery na ruszcie i zamknij pokrywę.
Grilluj do momentu, w którym kontrolka wskaże oczekiwany stopień wysmażenia mięsa: żółty – krwiste; pomarańczowy – średnio wysmażone albo czerwony – dobrze wysmażone. Natychmiast połóż na każdym burgerze plasterek sera. Na bułkach ułóż sałatę i plastry pomidora, na to hamburgery, a na wierzch bekon. Udekoruj wcześniej zrobionym sosem z majonezu i musztardy.
Dla zrównoważenia tego obfi tego posiłku burgery podawaj z sałatą ze świeżymi warzywami.
Aby dodać potrawie kanadyjskiego charakteru, przed grillowaniem polej bekon syropem klonowym.
Aby dodać potrawie australijskiego charakteru, na bułce ułóż dodatkowo plastry cienko pokrojonego buraka i ananasa, a na hamburgerze smażone jajko.
Znajdź instrukcje obsługi produktów Tefal.
Uzyskaj odpowiedzi na pytania.