Jajka po szkocku - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Jajka po szkocku

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 37 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    17 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 6 Jajko

  • 510 g Mięso mielone

  • 1.5 łyżka Musztarda francuska

  • 1.5 łyżka Pietruszka

  • 1.5 łyżeczka Papryka mielona

  • 75 g Mąka

  • 1.5 Jajko

  • 75 g Bułka tarta

  • 1.5 łyżka Olej

  • Sól, pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /9

Ten przepis wymaga pokrywy EXTRA CRISP. Przygotuj składniki.

  • 6 Jajko
  • 510g Mięso mielone
  • 1.5łyżka Musztarda francuska
  • 1.5łyżka Pietruszka
  • 1.5łyżeczka Papryka mielona
  • 75g Mąka
  • 1.5 Jajko
  • 75g Bułka tarta
  • 1.5łyżka Olej
  • Sól, pieprz

Etap 2 /9

Posiekaj pietruszkę.

Etap 3 /9

Mięso mielone wymieszaj z natką pietruszki, musztardą i papryką. Dopraw.

  • 510g Mięso mielone
  • 1.5łyżka Musztarda francuska
  • 1.5łyżka Pietruszka
  • 1.5łyżeczka Papryka mielona
  • Sól, pieprz

Etap 4 /9

Podziel nadzienie części według ilości jajek. Rozłóż każdą część na płasko na folii spożywczej.

  • 6 Jajko

Etap 5 /9

Do misy wlej 200 ml wody. Umieść jajka w koszyku do gotowania na parze.

Etap 6 /9

Gotowanie pod ciśnieniem.

Etap 7 /9

Obierz schłodzone jajka. Każde jajko otocz farszem.

Etap 8 /9

Zanurzaj jajka w następującej kolejności: mąka -> jajko -> bułka tarta. Umieść w pustej, naoliwionej misce.

  • 75g Mąka
  • 1.5 Jajko
  • 75g Bułka tarta

Etap 9 /9

Wyłącz Cook4me i załóż pokrywę Extra Crisp. Uruchom program 2 Grill na 15 minut. W połowie czasu obróć jajka.