Liczba osób
Koszt
Trudność
Czas przygotowania
Sos hoisin wymieszaj dokładnie z miodem, sokiem z limonki, sosem sojowym, olejem sezamowym, imbirem i czosnkiem. Połowę powstałej marynaty przełóż do rondelka i zagotuj. Odstaw na bok.
Umieść kurczaka w plastikowej torebce, dodaj pozostałą połowę zimnej marynaty i zamknij. Marynuj w temperaturze pokojowej przez 30 minut lub w lodówce przez maksymalnie 24 godziny.
Włącz OptiGrill, wybierz program Drób i wciśnij OK. Kiedy fioletowa kontrolka grilla przestanie migać, umieść kurczaka na ruszcie i zamknij pokrywę.
Grilluj do momentu, w którym kontrolka wskaże oczekiwany stopień wysmażenia mięsa: pomarańczowy – średnio wysmażone albo czerwony – dobrze wysmażone. Gotowe filety połóż na desce do krojenia. Pokrój w plastry i polej podgrzaną marynatą. Tuż przed podaniem posyp sezamem i szczypiorkiem.
Podawaj z warzywami z patelni oraz gotowanym ryżem.
Marynatę możesz także wykorzystać do przygotowania fi letów z łososia używając programu Ryby/Owoce morza .
Znajdź instrukcje obsługi produktów Tefal.
Uzyskaj odpowiedzi na pytania.