Liczba osób
Koszt
Trudność
Czas przygotowania
Czas gotowania
Wyrobić ciasto z mąki, oleju, jajka, wody i szczypty soli.
Odstawić na 1 godzinę w chłodne miejsce.
Pokroić marchewkę w kostkę i posiekać cebulę.
Ugotować rybę i małże w osolonej wodzie wraz z marchewką, cebulą i liściem laurowym.
Po ugotowaniu wyjąć małże z muszli i drobno pokroić.
Pokroić rybę i wyjąć wszystkie ości. Ugotować groszek w osolonej wodzie.
W rondlu przygotować gęsty, biały sos z masła, mąki i 500 ml mieszaniny mleka z bulionem rybnym.
Dodać pokrojoną rybę, małże i groszek.
Gotować przez 5 minut.
Rozwałkować ciasto i wykroić koła o średnicy 10 cm, zwilżyć krawędzie i umieścić łyżkę nadzienia na środku każdego koła.
Złożyć ciasto na pół i ścisnąć brzegi.
Smażyć na głębokim tłuszczu przez 8-10 minut.
Odsączyć.
Podawać ze smażoną pietruszką.
Znajdź instrukcje obsługi produktów Tefal.
Uzyskaj odpowiedzi na pytania.