Liczba osób
Koszt
Trudność
Czas przygotowania
W robocie kuchennym umieść szałwię, rozmaryn, tymianek, czosnek i oliwę i wyrabiaj w malakserze na gładką pastę. Pastę rozsmaruj dokładnie na polędwiczce.
W międzyczasie usuń gniazda nasienne z pomidorów i posiekaj je drobno. Dodaj posiekaną szalotkę, sok z limonki i bazylię i wymieszaj. Odstaw na bok.
Włącz OptiGrill, wybierz program Kiełbaski/Wieprzowina i wciśnij OK. Kiedy fioletowa kontrolka grilla przestanie migać, umieść polędwiczkę na ruszcie i zamknij pokrywę.
Grilluj do momentu, w którym kontrolka wskaże oczekiwany stopień wysmażenia mięsa: pomarańczowy – średnio wysmażone albo czerwony – dobrze wysmażone. Gotową polędwiczkę połóż na desce do krojenia i przykryj folią aluminiową. Pozwól by mięso odpoczęło 5 minut, następnie pokrój polędwiczkę w plastry. Podawaj z przygotowaną wcześniej salsą z pomidorów.
Danie podawaj z ugotowanym makaronem lub ryżem.
Użyj programu Drób, jeżeli polędwiczki chcesz zastąpić fi letem z kurczaka.
Znajdź instrukcje obsługi produktów Tefal.
Uzyskaj odpowiedzi na pytania.