Wilgotne ciasto czekoladowe - przepisy Cake Factory | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Wilgotne ciasto czekoladowe

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 1 godz.
  • Czas przygotowania
    25 min.
  • Gotowanie
    35 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

3 porcje

  • 9 Jajka

  • 3 c Cukier (525 g )

  • 1 łyżeczka Olej (210 g)

  • 3 Mleko (510 g)

  • 6 Mąka (600 g)

  • 9 łyżka Niesłodzony proszek kakaowy (120 g)

  • 3 łyżeczka Proszek do pieczenia (30 g)

  • 3 szczypta Sól

  • Sos czekoladowy:

  • 6 Mleko (1 020 g)

  • 6 łyżeczka Olej (45 g)

  • 3 łyżka Niesłodzone kakao w proszku (30 g)

  • 6 łyżka Cukier (90 g )

Akcesoria

  • Nieprzywierająca forma
    Nieprzywierająca forma

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Ubij jajka z cukrem z 3 szczyptami soli, aż będą puszyste. Dodaj mleko, następnie olej, stale ubijając. Na koniec energicznie ubijaj, dodając mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Wlej do natłuszczonej formy. Włóż formę do Cake Factory.

  • 9 Jajka
  • 3c Cukier (525 g )
  • 1łyżeczka Olej (210 g)
  • 3 Mleko (510 g)
  • 6 Mąka (600 g)
  • 9łyżka Niesłodzony proszek kakaowy (120 g)
  • 3łyżeczka Proszek do pieczenia (30 g)
  • 3szczypta Sól
  • Nieprzywierająca forma

Etap 2 /4

Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje

Etap 3 /4

Kakao i olej włóż do naczynia i wymieszaj drewnianą łyżką do uzyskania gładkiej masy. Dodaj cukier, a następnie stopniowo ubijając wlewaj mleko. Nie przerywając mieszania, doprowadź do wrzenia.

  • 6 Mleko (1 020 g)
  • 6łyżeczka Olej (45 g)
  • 3łyżka Niesłodzone kakao w proszku (30 g)
  • 6łyżka Cukier (90 g )

Etap 4 /4

Wyjmij ciasto z formy. Umyj formę przed ponownym nałożeniem ciasta. Kilkakrotnie nakłuj widelcem ciasto, a następnie powoli polewaj polewą czekoladową tak, aby sos mógł stopniowo nasączyć ciasto. Gotowe!

  • Nieprzywierająca forma