Łosoś mango
- Całkowity czas 26 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 11 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 porcje
300 g Łosoś filet bez skóry
1 Mango
200 g Mini marchewka
200 g Fasolka szparagowa zielona
130 ml Bulionu lub wody
Sól
Pieprz
50 ml Brandy lub octu
50 ml Śmietanki
1 łyżeczka Cukru opcjonalnie
50 g Masło
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Mango obierz, miąższ zblenduj z brandy, dopraw solą, pieprzem, ewentualnie cukrem. Dodaj śmietankę i dobrze wymieszaj.
Etap 2 /6
Łososia umyj, osusz, natrzyj solą i pieprzem.
Etap 3 /6
Podsmaż mini marchewkę na maśle.
Etap 4 /6
Dodaj fasolkę.
Etap 5 /6
Dodaj bulion lub wodę, dopraw do smaku. Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 6 /6
Na warzywa nałóż połowę mango, połóż łososia i nałóż po kleksie z mango.