Łosoś mango
Przepis według Anna

Łosoś mango

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 26 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    11 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 porcje

  • 300 g Łosoś filet bez skóry

  • 1 Mango

  • 200 g Mini marchewka

  • 200 g Fasolka szparagowa zielona

  • 130 ml Bulionu lub wody

  • Sól

  • Pieprz

  • 50 ml Brandy lub octu

  • 50 ml Śmietanki

  • 1 łyżeczka Cukru opcjonalnie

  • 50 g Masło

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Mango obierz, miąższ zblenduj z brandy, dopraw solą, pieprzem, ewentualnie cukrem. Dodaj śmietankę i dobrze wymieszaj.

  • 1 Mango
  • Sól
  • Pieprz
  • 50ml Brandy lub octu
  • 50ml Śmietanki
  • 1łyżeczka Cukru opcjonalnie

Etap 2 /6

Łososia umyj, osusz, natrzyj solą i pieprzem.

  • 300g Łosoś filet bez skóry
  • Sól
  • Pieprz

Etap 3 /6

Podsmaż mini marchewkę na maśle.

  • 200g Mini marchewka
  • 50g Masło

Etap 4 /6

Dodaj fasolkę.

  • 200g Fasolka szparagowa zielona

Etap 5 /6

Dodaj bulion lub wodę, dopraw do smaku. Gotuj pod ciśnieniem.

  • 130ml Bulionu lub wody
  • Sól
  • Pieprz

Etap 6 /6

Na warzywa nałóż połowę mango, połóż łososia i nałóż po kleksie z mango.

  • 300g Łosoś filet bez skóry