Łosoś tikka masala
- Całkowity czas 27 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 12 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
4 Kawałki łososia
1 Cebula
2 Czosnek
1 Pomidor
1.5 łyżka Imbir
2.5 łyżka Przyprawa masala
1.5 łyżka Przecier pomidorowy
250 ml Mleczko kokosowe
Olej
Akcesoria
Extra Crisp
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Ten przepis wymaga użycia pokrywy EXTRA CRISP. Przygotuj składniki.
4 Kawałki łososia 1 Cebula 2 Czosnek 1 Pomidor 1.5łyżka Imbir 2.5łyżka Przyprawa masala 1.5łyżka Przecier pomidorowy 250ml Mleczko kokosowe Olej
Etap 2 /5
Wlej oliwę do Cook4me.
Olej
Etap 3 /5
Podsmaż cebulę. Dodaj czosnek i pomidor, karmelizuj przez kilka minut.
1 Cebula 2 Czosnek 1 Pomidor
Etap 4 /5
Dodaj przyprawy, przecier pomidorowy i mleczko kokosowe. Wymieszaj. Dodaj kawałki łososia.
4 Kawałki łososia 1.5łyżka Imbir 2.5łyżka Przyprawa masala 1.5łyżka Przecier pomidorowy 250ml Mleczko kokosowe
Etap 5 /5
Ustaw Extra Crisp w Cook4me. Gotuj w trybie ręcznym przez 15 minut w temp. 200°C.
Extra Crisp