Łosoś w brukselkach
- Całkowity czas 50 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 40 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
4 filet Świeży lub rozmrożony łosoś
500 g Świeże brukselki
3 cl Oliwa z oliwek
3 cl Sok z cytryny
3 goździk Czosnek
1 łyżka Musztarda dijon
Sól, pieprz
1 łyżeczka Neutralny olej
Akcesoria
Grill Separator
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Wyczyść i odfiletuj łososia.
Etap 2 /6
Umyj brukselki i i odetnij końcówki.
Etap 3 /6
Do miski wlej olej i sok z cytryny, dodaj czosnek, musztardę, sól i pieprz, a następnie miksuj, dopóki na wierzchu nie pojawi się cienka, pienista warstwa. Polej brukselki połową sosu i wymieszaj dużą łyżką. Posmaruj łososia pozostałym sosem.
Etap 4 /6
Wybierz tryb SYNC, a następnie RYBY dla P1 lub WARZYWA dla P2.
Etap 5 /6
Włóż tacę grillową do urządzenia i umieść na niej arkusz papieru do pieczenia. Posmaruj olejem. Włóż przegrodę. Połóż połowę brukselek na jedną stronę. Uruchom program. Gdy rozlegnie się dźwięk czasomierza, dodaj łososia i wznów gotowanie.
Etap 6 /6
Po zakończeniu programu przełóż łososia i brukselki na talerz, weź drugą porcję i powtórz kroki.