Łosoś w brukselkach - przepisy EASY FRY & GRILL 2 in 1 XXL | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Łosoś w brukselkach

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 50 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    40 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 4 filet Świeży lub rozmrożony łosoś

  • 500 g Świeże brukselki

  • 3 cl Oliwa z oliwek

  • 3 cl Sok z cytryny

  • 3 goździk Czosnek

  • 1 łyżka Musztarda dijon

  • Sól, pieprz

  • 1 łyżeczka Neutralny olej

Akcesoria

  • Grill
    Grill
  • Separator
    Separator

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Wyczyść i odfiletuj łososia.

Etap 2 /6

Umyj brukselki i i odetnij końcówki.

Etap 3 /6

Do miski wlej olej i sok z cytryny, dodaj czosnek, musztardę, sól i pieprz, a następnie miksuj, dopóki na wierzchu nie pojawi się cienka, pienista warstwa. Polej brukselki połową sosu i wymieszaj dużą łyżką. Posmaruj łososia pozostałym sosem.

Etap 4 /6

Wybierz tryb SYNC, a następnie RYBY dla P1 lub WARZYWA dla P2.

Etap 5 /6

Włóż tacę grillową do urządzenia i umieść na niej arkusz papieru do pieczenia. Posmaruj olejem. Włóż przegrodę. Połóż połowę brukselek na jedną stronę. Uruchom program. Gdy rozlegnie się dźwięk czasomierza, dodaj łososia i wznów gotowanie.

  • Grill
  • Separator

Etap 6 /6

Po zakończeniu programu przełóż łososia i brukselki na talerz, weź drugą porcję i powtórz kroki.