Łosoś w pistacjach
- Całkowity czas 1 godz. 3 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 48 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
8 osób
8 filet Świeży lub rozmrożony łosoś
1 łyżeczka Sól
2 łyżeczka Miód
2 łyżeczka Sok z cytryny
2 łyżeczka musztarda dijon
2 goździk Posiekany czosnek
130 g Drobno posiekane pistacje
Akcesoria
Grill
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Na standardowej tacy rozłóż arkusz papieru do pieczenia i włóż ją do miski do gotowania. Weź ręcznik papierowy i osusz filety z łososia, a następnie włóż dwa z nich do miski do gotowania. Dopraw solą i pieprzem, ustaw program GOTOWANIE NA PARZE i gotuj przez 7 minut. Następnie weź pozostałe filety i powtórz kroki.
Etap 2 /3
W misce wymieszaj miód, sok z cytryny, musztardę i czosnek. Po wymieszaniu wszystkich składników dodaj posiekane pistacje.
Etap 3 /3
Po zakończeniu programu weź łyżkę i rozsmaruj wszystko na filetach z łososia. Ustaw program PIECZENIE BEZTŁUSZCZOWE i piecz przez 5 minut. Następnie weź pozostałe filety i powtórz kroki.