Łosoś yakitori
- Całkowity czas 50 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 30 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
łosoś
sos teriyaki
ziarna sezamu
bambusowe szpikulce
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Pokrój łososia w kostkę i wymieszaj w misce z sosem yakitori. Odstaw na 30 minut.
Etap 2 /5
Nadziej łososia na szpikulce.
Etap 3 /5
Następnie wybierz program Ryby i naciśnij OK. Po rozgrzaniu urządzenia umieść szaszłyki na grillu i zamknij pokrywę.
Etap 4 /5
Grilluj, aż kontrolka zaświeci się na pomarańczowo lub dopóki na ekranie nie wyświetli się komunikat „Średnio upieczone”.
Etap 5 /5
Po upieczeniu posyp szaszłyki ziarnami sezamu.