Łosoś w sosie klonowym z bakaliami
- Całkowity czas 20 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
400 g Filetu z łososia
200 ml Syropu klonowego
5 g Skrobi ziemniaczanej
200 g Bakalii
1 łyżeczka Cukru z cynamonem
Olej rzepakowy
Sól, pieprz
Akcesoria
Ruszt 2w1 Extra Crisp
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Włącz mocne smażenie. Do nagrzanej misy wlej olej rzepakowy, wsyp bakalie. Smaż przez chwilę, mieszając. Wyłącz smażenie.
Etap 2 /5
W osobnej miseczce wymieszaj skrobię ziemniaczaną z wodą, dodaj syrop klonowy. Wlej do bakalii.
Etap 3 /5
Włóż ruszt do misy. Ułóż łososia na kratce, posyp cukrem z cynamonem i delikatnie posól.
Etap 4 /5
Załóż nakładkę Extra Crisp i piecz w 180°C przez 10 minut.
Etap 5 /5
Przełóż łososia do miski z bakaliami, dolej jeszcze porcję syropu klonowego i dokładnie wymieszaj. Wyłóż na łososia.
