Łosoś w sosie klonowym z bakaliami - przepisy Cook4Me | Tefal
Jurek Sobieniak
Przepis według Jurek Sobieniak

Łosoś w sosie klonowym z bakaliami

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 20 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    10 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 400 g Filetu z łososia

  • 200 ml Syropu klonowego

  • 5 g Skrobi ziemniaczanej

  • 200 g Bakalii

  • 1 łyżeczka Cukru z cynamonem

  • Olej rzepakowy

  • Sól, pieprz

Akcesoria

  • Ruszt 2w1
    Ruszt 2w1
  • Extra Crisp
    Extra Crisp

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Włącz mocne smażenie. Do nagrzanej misy wlej olej rzepakowy, wsyp bakalie. Smaż przez chwilę, mieszając. Wyłącz smażenie.

  • 200g Bakalii
  • Olej rzepakowy

Etap 2 /5

W osobnej miseczce wymieszaj skrobię ziemniaczaną z wodą, dodaj syrop klonowy. Wlej do bakalii.

  • 200ml Syropu klonowego
  • 5g Skrobi ziemniaczanej

Etap 3 /5

Włóż ruszt do misy. Ułóż łososia na kratce, posyp cukrem z cynamonem i delikatnie posól.

  • 1łyżeczka Cukru z cynamonem
  • Sól, pieprz
  • Ruszt 2w1

Etap 4 /5

Załóż nakładkę Extra Crisp i piecz w 180°C przez 10 minut.

  • Extra Crisp

Etap 5 /5

Przełóż łososia do miski z bakaliami, dolej jeszcze porcję syropu klonowego i dokładnie wymieszaj. Wyłóż na łososia.