Śmietankowy szpinak z hot-dogami
- Całkowity czas 22 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 2 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
800 g Świeży szpinak
4 szt. Szalotki
400 g Hot-dogi
2 szt. Czosnek
1 szt. Masło
200 ml Śmietanka
Gałka muszkatołowa
Sól, pieprz
2 szt. Sałaty rzymskie (opcjonalnie)
0.66 łyżeczka Mielone curry (opcjonalnie)
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki.
Etap 2 /8
Obierz i pokrój na drobną kostkę szalotki.
Etap 3 /8
Obierz i pokrój ząbki czosnku.
Etap 4 /8
Do Cook4me włóż masło z szalotkami.
Etap 5 /8
Gdy zmiękną, dodaj hot-dogi, czosnek, a następnie stopniowo dodawaj szpinak. Po dodaniu każdego składnika dobrze wymieszaj.
Etap 6 /8
Dodaj sałatę i wlej śmietanę. Przypraw.
Etap 7 /8
Gotuj w Cook4me.
Etap 8 /8
Podawaj na ciepło.