Śmietankowy szpinak z hot-dogami
Tefal
Przepis według Tefal

Śmietankowy szpinak z hot-dogami

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 22 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    2 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 800 g Świeży szpinak

  • 4 szt. Szalotki

  • 400 g Hot-dogi

  • 2 szt. Czosnek

  • 1 szt. Masło

  • 200 ml Śmietanka

  • Gałka muszkatołowa

  • Sól, pieprz

  • 2 szt. Sałaty rzymskie (opcjonalnie)

  • 0.66 łyżeczka Mielone curry (opcjonalnie)

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Przygotuj składniki.

  • 800g Świeży szpinak
  • 4szt. Szalotki
  • 400g Hot-dogi
  • 2szt. Czosnek
  • 1szt. Masło
  • 200ml Śmietanka
  • Gałka muszkatołowa
  • Sól, pieprz
  • 2szt. Sałaty rzymskie (opcjonalnie)
  • 0.66łyżeczka Mielone curry (opcjonalnie)

Etap 2 /8

Obierz i pokrój na drobną kostkę szalotki.

  • 4szt. Szalotki

Etap 3 /8

Obierz i pokrój ząbki czosnku.

  • 2szt. Czosnek

Etap 4 /8

Do Cook4me włóż masło z szalotkami.

  • 2szt. Czosnek
  • 1szt. Masło

Etap 5 /8

Gdy zmiękną, dodaj hot-dogi, czosnek, a następnie stopniowo dodawaj szpinak. Po dodaniu każdego składnika dobrze wymieszaj.

  • 800g Świeży szpinak
  • 400g Hot-dogi
  • 2szt. Czosnek

Etap 6 /8

Dodaj sałatę i wlej śmietanę. Przypraw.

  • 200ml Śmietanka
  • Gałka muszkatołowa
  • Sól, pieprz
  • 2szt. Sałaty rzymskie (opcjonalnie)
  • 0.66łyżeczka Mielone curry (opcjonalnie)

Etap 7 /8

Gotuj w Cook4me.

Etap 8 /8

Podawaj na ciepło.