„Niesamowite” risotto
- Całkowity czas 23 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 8 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
200 g Ryż arborio
60 g Czerwona kapusta
200 g Szpinak
410 ml Woda
2 łyżka Oliwa z oliwek
6 szczypta Soda oczyszczona
50 g Mascarpone
60 g Tarty parmezan
6 g Cukier trzcinowy
Sól
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Posiekaj szpinak i wrzuć do miski. Wlej oliwę z oliwek do Cook4Me.
Etap 3 /6
Dodaj szpinak i smaż cały czas mieszając. Dodaj czerwoną kapustę, wodę a następnie cukier. Dodaj sól i pieprz.
Etap 4 /6
Dodaj sodę oczyszczoną i podziwiaj jak zmienia kolor. Kiedy woda przestanie się pienić, dodaj ryż.
Etap 5 /6
Gotuj pod ciśnieniem składniki.
Etap 6 /6
Dodaj mascarpone i parmezan. Dokładnie wymieszaj. Odstaw na 5 minut a następnie degustuj.