„Niesamowite” risotto
- Całkowity czas 23 min.
- 15 min.Czas przygotowania 
- 8 min.Gotowanie 
- 0 min.Studzenie 
Składniki
4 osób
- 200 g Ryż arborio 
- 60 g Czerwona kapusta 
- 200 g Szpinak 
- 410 ml Woda 
- 2 łyżka Oliwa z oliwek 
- 6 szczypta Soda oczyszczona 
- 50 g Mascarpone 
- 60 g Tarty parmezan 
- 6 g Cukier trzcinowy 
- Sól 
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Posiekaj szpinak i wrzuć do miski. Wlej oliwę z oliwek do Cook4Me.
Etap 3 /6
Dodaj szpinak i smaż cały czas mieszając. Dodaj czerwoną kapustę, wodę a następnie cukier. Dodaj sól i pieprz.
Etap 4 /6
Dodaj sodę oczyszczoną i podziwiaj jak zmienia kolor. Kiedy woda przestanie się pienić, dodaj ryż.
Etap 5 /6
Gotuj pod ciśnieniem składniki.
Etap 6 /6
Dodaj mascarpone i parmezan. Dokładnie wymieszaj. Odstaw na 5 minut a następnie degustuj.

