Ajurwedyjskie kitchari
- Całkowity czas 19 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 9 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
150 g Ryż
100 g Soczewica czerwona
6 Marchew
1 Cebula
2 goździk Czosnek
1 łyżeczka Gorczyca
1 łyżeczka Imbir
1 łyżeczka Kurkuma
1 łyżka Oliwa z oliwek
700 ml Bulion warzywny
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przygotuj składniki.
150g Ryż 100g Soczewica czerwona 6 Marchew 1 Cebula 2goździk Czosnek 1łyżeczka Gorczyca 1łyżeczka Imbir 1łyżeczka Kurkuma 1łyżka Oliwa z oliwek 700ml Bulion warzywny
Etap 2 /7
Posiekaj cebulę i czosnek, marchewkę pokrój w kostkę.
6 Marchew 1 Cebula 2goździk Czosnek
Etap 3 /7
Wlej olej do Cook4me.
1łyżka Oliwa z oliwek
Etap 4 /7
Dodaj cebulę, czosnek, marchewkę, gorczycę, kurkumę i imbir i podsmażaj przez ok. 5 min, mieszając od czasu do czasu.
6 Marchew 1 Cebula 2goździk Czosnek 1łyżeczka Gorczyca 1łyżeczka Imbir 1łyżeczka Kurkuma
Etap 5 /7
Dodaj ryż i soczewicę, wlej bulion i wymieszaj.
150g Ryż 100g Soczewica czerwona 700ml Bulion warzywny
Etap 6 /7
Gotowanie pod ciśnieniem.
Etap 7 /7
Wymieszaj dokładnie i podawaj od razu.