Ajurwedyjskie kitchari - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Ajurwedyjskie kitchari

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 19 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    9 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 150 g Ryż

  • 100 g Soczewica czerwona

  • 6 Marchew

  • 1 Cebula

  • 2 goździk Czosnek

  • 1 łyżeczka Gorczyca

  • 1 łyżeczka Imbir

  • 1 łyżeczka Kurkuma

  • 1 łyżka Oliwa z oliwek

  • 700 ml Bulion warzywny

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Przygotuj składniki.

  • 150g Ryż
  • 100g Soczewica czerwona
  • 6 Marchew
  • 1 Cebula
  • 2goździk Czosnek
  • 1łyżeczka Gorczyca
  • 1łyżeczka Imbir
  • 1łyżeczka Kurkuma
  • 1łyżka Oliwa z oliwek
  • 700ml Bulion warzywny

Etap 2 /7

Posiekaj cebulę i czosnek, marchewkę pokrój w kostkę.

  • 6 Marchew
  • 1 Cebula
  • 2goździk Czosnek

Etap 3 /7

Wlej olej do Cook4me.

  • 1łyżka Oliwa z oliwek

Etap 4 /7

Dodaj cebulę, czosnek, marchewkę, gorczycę, kurkumę i imbir i podsmażaj przez ok. 5 min, mieszając od czasu do czasu.

  • 6 Marchew
  • 1 Cebula
  • 2goździk Czosnek
  • 1łyżeczka Gorczyca
  • 1łyżeczka Imbir
  • 1łyżeczka Kurkuma

Etap 5 /7

Dodaj ryż i soczewicę, wlej bulion i wymieszaj.

  • 150g Ryż
  • 100g Soczewica czerwona
  • 700ml Bulion warzywny

Etap 6 /7

Gotowanie pod ciśnieniem.

Etap 7 /7

Wymieszaj dokładnie i podawaj od razu.