Amaretti
- Całkowity czas 43 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 18 min.
Gotowanie - 10 min.
Studzenie
Składniki
1 porcja
130 g Blanszowane migdały
70 g Cukier
1 Białko
0.5 łyżeczka Ekstrakt z gorzkich migdałów
12 Blanszowane całe migdały
1 szczypta Sól
Akcesoria
Forma na 6 muffinek
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Utrzyj na drobno migdały z cukrem i szczyptą soli.
Etap 2 /5
W dużej misie wymieszaj cukier z mąką migdałową, białkiem i ekstraktem z gorzkich migdałów.
Etap 3 /5
Wlej masę do foremek na kruche babeczki. Posyp całymi migdałami na wierzch. Włóż foremki do Cake Factory. Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem.
Etap 4 /5
Włóż do lodówki, aby szybko schłodzić ciasteczka amaretti.
Etap 5 /5
Wyjmij z formy i podaj.