Amaretti - przepisy Cake Factory | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Amaretti

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 43 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    18 min.
  • Studzenie
    10 min.

Składniki

1 porcja

  • 130 g Blanszowane migdały

  • 70 g Cukier

  • 1 Białko

  • 0.5 łyżeczka Ekstrakt z gorzkich migdałów

  • 12 Blanszowane całe migdały

  • 1 szczypta Sól

Akcesoria

  • Forma na 6 muffinek
    Forma na 6 muffinek

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Utrzyj na drobno migdały z cukrem i szczyptą soli.

  • 130g Blanszowane migdały
  • 70g Cukier
  • 1szczypta Sól

Etap 2 /5

W dużej misie wymieszaj cukier z mąką migdałową, białkiem i ekstraktem z gorzkich migdałów.

  • 130g Blanszowane migdały
  • 70g Cukier
  • 1 Białko
  • 0.5łyżeczka Ekstrakt z gorzkich migdałów

Etap 3 /5

Wlej masę do foremek na kruche babeczki. Posyp całymi migdałami na wierzch. Włóż foremki do Cake Factory. Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem.

  • 12 Blanszowane całe migdały
  • Forma na 6 muffinek

Etap 4 /5

Włóż do lodówki, aby szybko schłodzić ciasteczka amaretti.

Etap 5 /5

Wyjmij z formy i podaj.