Amerykańska kanapka wg Andrzeja Andrzejczaka
Tefal
Przepis według Tefal

Amerykańska kanapka wg Andrzeja Andrzejczaka

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 25 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    20 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 4 szt. Bułki hamburgerowe

  • 250 g Czerwona cebula

  • 50 ml Olej rzepakowy

  • 0.5 kg Mielona wołowina

  • 1 łyżeczka Sól

  • 0.5 łyżeczka Pieprz czarny

  • 200 ml Sos bbq

  • Świeże chilli

  • 50 g Szpinak baby

  • 100 g Parmezan

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

Etap 2 /6

Cebulę pokrojoną w drobną kostkę wrzuć na mocne smażenie na 5 min.

  • 250g Czerwona cebula

Etap 3 /6

Następnie wrzuć mieloną wołowinę, dopraw ją solą i pieprzem i smaż wg wskazań przez 10min.

  • 0.5kg Mielona wołowina
  • 1łyżeczka Sól
  • 0.5łyżeczka Pieprz czarny

Etap 4 /6

Pod koniec smażenia wlej sos bbq i przez 5 min włącz mocne duszenie.

  • 200ml Sos bbq

Etap 5 /6

W międzyczasie zagrzej pieczywo na rozgrzanej i suchej patelni.

  • 4szt. Bułki hamburgerowe

Etap 6 /6

Do bułek połóż na spód szpinak, wylej gęsty sos z mięsa, dodaj starty parmezan.

  • 50g Szpinak baby
  • 100g Parmezan