Amerykańska kanapka wg Andrzeja Andrzejczaka
- Całkowity czas 25 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
4 szt. Bułki hamburgerowe
250 g Czerwona cebula
50 ml Olej rzepakowy
0.5 kg Mielona wołowina
1 łyżeczka Sól
0.5 łyżeczka Pieprz czarny
200 ml Sos bbq
Świeże chilli
50 g Szpinak baby
100 g Parmezan
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Cebulę pokrojoną w drobną kostkę wrzuć na mocne smażenie na 5 min.
Etap 3 /6
Następnie wrzuć mieloną wołowinę, dopraw ją solą i pieprzem i smaż wg wskazań przez 10min.
Etap 4 /6
Pod koniec smażenia wlej sos bbq i przez 5 min włącz mocne duszenie.
Etap 5 /6
W międzyczasie zagrzej pieczywo na rozgrzanej i suchej patelni.
Etap 6 /6
Do bułek połóż na spód szpinak, wylej gęsty sos z mięsa, dodaj starty parmezan.