Aromatyczna zupa ogórkowa wg Pati
- Całkowity czas 5 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
350 ml Wody z ogórków kiszonych
400 g Kiszonych ogórków
400 g Ziemniaków
130 g Cebuli
180 g Marchewki
Koperku
1.5 l Bulionu
100 g Masła
200 g Śmietany 18%
4 Liście laurowe
6 Ziarenek ziela angielskiego
8 Ziarenek kolorowego pieprzu
2 łyżeczka Czosnku granulowanego
1.5 łyżeczka Mielonego kminu rzymskiego
Sól
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Ogórki i marchewkę pokrój w plastry, a cebulę posiekaj w piórka. Ziemniaki pokrój w kostkę średniej wielkości.
Etap 2 /4
Do Cook4me włóż masło i rozpuść, a następnie dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki oraz cebulę. Podsmażaj przez ok. 10 min mieszając od czasu do czasu.
Etap 3 /4
Następnie do ziemniaków dodaj ogórki i marchewkę. Wlej bulion, wodę z ogórków i dodaj przyprawy. Zamknij pokrywę i gotuj pod ciśnieniem.
Etap 4 /4
Dodaj śmietanę i koperek i wymieszaj całość dokładnie za pomocą rózgi kuchennej.