Aromatyczna zupa ogórkowa wg Pati
Pati Sołtysik
Przepis według Pati Sołtysik

Aromatyczna zupa ogórkowa wg Pati

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 5 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 350 ml Wody z ogórków kiszonych

  • 400 g Kiszonych ogórków

  • 400 g Ziemniaków

  • 130 g Cebuli

  • 180 g Marchewki

  • Koperku

  • 1.5 l Bulionu

  • 100 g Masła

  • 200 g Śmietany 18%

  • 4 Liście laurowe

  • 6 Ziarenek ziela angielskiego

  • 8 Ziarenek kolorowego pieprzu

  • 2 łyżeczka Czosnku granulowanego

  • 1.5 łyżeczka Mielonego kminu rzymskiego

  • Sól

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Ogórki i marchewkę pokrój w plastry, a cebulę posiekaj w piórka. Ziemniaki pokrój w kostkę średniej wielkości.

Etap 2 /4

Do Cook4me włóż masło i rozpuść, a następnie dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki oraz cebulę. Podsmażaj przez ok. 10 min mieszając od czasu do czasu.

Etap 3 /4

Następnie do ziemniaków dodaj ogórki i marchewkę. Wlej bulion, wodę z ogórków i dodaj przyprawy. Zamknij pokrywę i gotuj pod ciśnieniem.

Etap 4 /4

Dodaj śmietanę i koperek i wymieszaj całość dokładnie za pomocą rózgi kuchennej.