Błyskawiczny bibimbap
Tefal
Przepis według Tefal

Błyskawiczny bibimbap

Review 4 stars (average)

4/5 -

  • Całkowity czas 13 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    8 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 600 g Rumsztyk

  • 3 łyżka Sos sojowy

  • 6 łyżeczka Płynny miód

  • 2 łyżeczka Puree z papryczek chili

  • 12 łyżeczka Olej sezamowy

  • 2 szt. Marchewki

  • 1.5 szt. Cebula

  • 220 g Okrągły ryż

  • 600 ml Woda

  • 6 szt. Żółtka

Czas przygotowania

Etap 1 /9

Przygotuj składniki.

Etap 2 /9

Obierz i pokrój cebulę.

  • 1.5szt. Cebula

Etap 3 /9

Umyj, obierz i pokrój marchew w słupki.

  • 2szt. Marchewki

Etap 4 /9

Zamarynuj mięso w sosie sojowym zmieszanym z połową miodu. Wymieszaj puree z papryczek chili, resztę miodu i połowę oleju.

  • 600g Rumsztyk
  • 3łyżka Sos sojowy
  • 6łyżeczka Płynny miód
  • 2łyżeczka Puree z papryczek chili
  • 12łyżeczka Olej sezamowy

Etap 5 /9

Wlej do Cook4Me pozostałą część oleju.

  • 12łyżeczka Olej sezamowy

Etap 6 /9

Podsmaż marchew i cebulę. Wyłącz podsmażanie. Podsmaż mięso (jeżeli jest go dużo, rób to partiami).

Etap 7 /9

Wyjmij mięso z Cook4Me. Wlej do Cook4Me wodę. Dodaj ryż. Posól do smaku. Wymieszaj. Dodaj warzywa.

  • 220g Okrągły ryż
  • 600ml Woda

Etap 8 /9

Gotuj składniki.

Etap 9 /9

Połóż mięso i żółtka na warzywach. Pozostaw do ostygnięcia przez 5 min. Podawaj z sosem.

  • 6szt. Żółtka