Błyskawiczny bibimbap
- Całkowity czas 13 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 8 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
600 g Rumsztyk
3 łyżka Sos sojowy
6 łyżeczka Płynny miód
2 łyżeczka Puree z papryczek chili
12 łyżeczka Olej sezamowy
2 szt. Marchewki
1.5 szt. Cebula
220 g Okrągły ryż
600 ml Woda
6 szt. Żółtka
Czas przygotowania
Etap 1 /9
Przygotuj składniki.
Etap 2 /9
Obierz i pokrój cebulę.
Etap 3 /9
Umyj, obierz i pokrój marchew w słupki.
Etap 4 /9
Zamarynuj mięso w sosie sojowym zmieszanym z połową miodu. Wymieszaj puree z papryczek chili, resztę miodu i połowę oleju.
Etap 5 /9
Wlej do Cook4Me pozostałą część oleju.
Etap 6 /9
Podsmaż marchew i cebulę. Wyłącz podsmażanie. Podsmaż mięso (jeżeli jest go dużo, rób to partiami).
Etap 7 /9
Wyjmij mięso z Cook4Me. Wlej do Cook4Me wodę. Dodaj ryż. Posól do smaku. Wymieszaj. Dodaj warzywa.
Etap 8 /9
Gotuj składniki.
Etap 9 /9
Połóż mięso i żółtka na warzywach. Pozostaw do ostygnięcia przez 5 min. Podawaj z sosem.