Babeczki z bezą
- Całkowity czas 45 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 30 min.
Gotowanie - 5 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
125 g Cukier
125 g Masło
20 g Cukier waniliowy
130 g Mąka pszenna
3 g Proszek do pieczenia
2 Jajka
0.5 Pomarańcze
1 Włoska beza
Akcesoria
Trzepaczka flex Ubijaczka
Czas przygotowania
Etap 1 /11
Ten przepis wymaga wcześniejszego przygotowania: włoska beza. Czy przygotowałeś go przed kontynuowaniem tego przepisu? Jeśli nie, możesz uzyskać do niego dostęp w bloku „Wymagane”, wracając do głównego ekranu przepisu. Przygotowanie zajmuje 15 minut.
Etap 2 /11
W misie robota umieść miękkie masło, cukier waniliowy i cukier. Naciśnij Start'.
Etap 3 /11
Mąkę przesiej przez sito do osobnej miski, wymieszaj z proszkiem do pieczenia.
Etap 4 /11
W misie robota umieść jajka. Naciśnij Start'.
Etap 5 /11
Sok z połowy pomarańczy i przesianą mąkę wlej przez otwór w pokrywie misy robota. Naciśnij Start'.
Etap 6 /11
Za pomocą szpatułki usuń ciasto ze ścianek, dodaj skórkę pomarańczową.
Etap 7 /11
Odstaw ciasto na 5 minut. Za pomocą szpatułki przenieś ciasto do rękawa cukierniczego z końcówką.
Etap 8 /11
Rozgrzej piekarnik do 160 stopni.
Etap 9 /11
Ciasto przełóż do foremek na babeczki na wysokość 1 cm od górnej krawędzi.
Etap 10 /11
Piecz babeczki przez 25-30 minut.
Etap 11 /11
Dodaj bezę do rękawa cukierniczego i udekoruj swoje babeczki.