Babeczki-duchy - przepisy Cake Factory | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Babeczki-duchy

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 45 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    25 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

1 porcja

  • 85 g Mąka

  • 2 g Proszek do pieczenia

  • 60 g Miękkie masło

  • 100 g Cukier

  • 50 g Sfermentowane mleko

  • 1 łyżeczka Ekstrakt waniliowy

  • 2 Jajka

  • 2 łyżka Proszek z węgla aktywnego

  • Dekoracja

  • 12 Zwykła czekolada

  • 75 g Białka

  • 185 g Drobny cukier

  • 45 g Woda

Akcesoria

  • Forma na 6 muffinek
    Forma na 6 muffinek

Czas przygotowania

Etap 1 /4

ABY WYKONAĆ BABECZKI: W misie ucieraj masło z cukrem aż do uzyskania kremu. Dodawaj jajka pojedynczo. Dodaj mąkę i proszek do pieczenia, następnie mleko i wanilię. Na końcu dorzuć proszek z węglem aktywnym.

  • 85g Mąka
  • 2g Proszek do pieczenia
  • 60g Miękkie masło
  • 100g Cukier
  • 50g Sfermentowane mleko
  • 1łyżeczka Ekstrakt waniliowy
  • 2 Jajka
  • 2łyżka Proszek z węgla aktywnego

Etap 2 /4

Wlej masę do zagłębień i rozpocznij program na określony czas. Po wyjęciu z pieca odstaw do ostygnięcia przed przystąpieniem do dekorowania.

  • Forma na 6 muffinek

Etap 3 /4

PRZYGOTOWANIE WŁOSKIEJ BEZY: W rondlu rozpuść cukier w wodzie i gotuj na średnim ogniu, nie mieszając przez 3 i pół minuty. Syrop powinien osiągnąć 121°C. Po podgrzaniu syropu przez 3 minuty, ubij białka na sztywną pianę. Kiedy syrop skończy się gotować przez wskazany czas, wylej go na ubite białka i szybko ubijaj przez 6 minut.

  • 75g Białka
  • 185g Drobny cukier
  • 45g Woda

Etap 4 /4

Napełnij masą bezową rękaw cukierniczy. Ustaw babeczki pod grillem w wysokiej temperaturze i piecz przez 1 minutę lub użyj palnika do podgrzewania bez. Przyczep 2 płatki czekoladowe, żeby zrobić oczy.

  • 12 Zwykła czekolada