Baci di dama
- Całkowity czas 50 min.
- 30 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
8 osób
375 g Masło
375 g Cukier
0.5 łyżeczka Sól
2 saszetka Cukier waniliowy
4 Jajka
375 g Mąka orzechowa
410 g Biała mąka
Nutella lub krem gianduia
Cukier puder
Akcesoria
Ubijaczka
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Rozgrzej piekarnik do 160 stopni.
Etap 2 /8
W misie robota umieść masło, cukier, sól i wanilię i naciśnij "Start".
Etap 3 /8
Naciśnij "Start" i dodawaj do mieszanki w misie po jednym jajku, aby dobrze połączyły się z ciastem.
Etap 4 /8
Obie mąki przesiej do osobnej miski.
Etap 5 /8
Naciśnij "Start" i stopniowo dodawaj do mieszanki w misie robota przesiane mąki, aż do całkowitego wchłonięcia.
Etap 6 /8
Z otrzymanej masy uformuj kulki jednakowej wielkości.
Etap 7 /8
Kulki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez 20 minut w 160 stopniach.
Etap 8 /8
Po ostygnięciu połącz dwa ciasteczka odrobiną Nutelli lub kremu gianduia. Podawaj z cukrem pudrem.