Baci di dama
Tefal
Przepis według Tefal

Baci di dama

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 50 min.
  • Czas przygotowania
    30 min.
  • Gotowanie
    20 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

8 osób

  • 375 g Masło

  • 375 g Cukier

  • 0.5 łyżeczka Sól

  • 2 saszetka Cukier waniliowy

  • 4 Jajka

  • 375 g Mąka orzechowa

  • 410 g Biała mąka

  • Nutella lub krem gianduia

  • Cukier puder

Akcesoria

  • Ubijaczka
    Ubijaczka

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Rozgrzej piekarnik do 160 stopni.

Etap 2 /8

W misie robota umieść masło, cukier, sól i wanilię i naciśnij "Start".

  • 375g Masło
  • 375g Cukier
  • 0.5łyżeczka Sól
  • 2saszetka Cukier waniliowy
  • Ubijaczka

Etap 3 /8

Naciśnij "Start" i dodawaj do mieszanki w misie po jednym jajku, aby dobrze połączyły się z ciastem.

  • 4 Jajka
  • Ubijaczka

Etap 4 /8

Obie mąki przesiej do osobnej miski.

  • 375g Mąka orzechowa
  • 410g Biała mąka

Etap 5 /8

Naciśnij "Start" i stopniowo dodawaj do mieszanki w misie robota przesiane mąki, aż do całkowitego wchłonięcia.

  • Ubijaczka

Etap 6 /8

Z otrzymanej masy uformuj kulki jednakowej wielkości.

Etap 7 /8

Kulki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez 20 minut w 160 stopniach.

Etap 8 /8

Po ostygnięciu połącz dwa ciasteczka odrobiną Nutelli lub kremu gianduia. Podawaj z cukrem pudrem.

  • Nutella lub krem gianduia
  • Cukier puder