Bakłażany z serem mozzarella
- Całkowity czas 38 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 23 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
8 osób
2 Bakłażany
Sól, pieprz
4 gałka Mozzarella
100 g Gotowy sos pomidorowy
12 g Tarty parmezan
Akcesoria
Taca ociekowa
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Opłucz i pokrój bakłażany na plasterki o grubości 5 mm. Dopraw solą i pieprzem.
Etap 2 /4
3in1: Wlej wodę do zbiornika. Włóż płytę grillową do urządzenia. Włóż plasterki bakłażana do miski. Ustaw wskazany program na 15 minut. Jeśli posiadasz urządzenie Easy Fry Oven&Grill 9in1, umieść plasterki bakłażana i płytę grillową na środkowej półce, a pod spodem umieść tacę ociekową. Zamknij drzwiczki, ustaw tryb GRILL na 200°C i piecz przez 15 minut.
Etap 3 /4
W międzyczasie odsącz kulki sera mozzarella i pokrój je na grube plasterki. Poczekaj, aż bakłażan ostygnie, a następnie polej go sosem pomidorowym.
Etap 4 /4
W małym naczyniu ułóż naprzemiennie warstwy plasterków bakłażana i sera mozzarella. Posyp parmezanem i włóż do miski. Wznów wskazany program i piecz przez 8 minut. Jeśli posiadasz urządzenie Easy Fry Oven&Grill 9in1, połóż wszystko na płycie grillowej, wznów program i piecz przez 8 minut.