Bakłażany z serem mozzarella
Tefal
Przepis według Tefal

Bakłażany z serem mozzarella

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 38 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    23 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

8 osób

  • 2 Bakłażany

  • Sól, pieprz

  • 4 gałka Mozzarella

  • 100 g Gotowy sos pomidorowy

  • 12 g Tarty parmezan

Akcesoria

  • Taca ociekowa
    Taca ociekowa

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Opłucz i pokrój bakłażany na plasterki o grubości 5 mm. Dopraw solą i pieprzem.

  • 2 Bakłażany
  • Sól, pieprz

Etap 2 /4

3in1: Wlej wodę do zbiornika. Włóż płytę grillową do urządzenia. Włóż plasterki bakłażana do miski. Ustaw wskazany program na 15 minut. Jeśli posiadasz urządzenie Easy Fry Oven&Grill 9in1, umieść plasterki bakłażana i płytę grillową na środkowej półce, a pod spodem umieść tacę ociekową. Zamknij drzwiczki, ustaw tryb GRILL na 200°C i piecz przez 15 minut.

Etap 3 /4

W międzyczasie odsącz kulki sera mozzarella i pokrój je na grube plasterki. Poczekaj, aż bakłażan ostygnie, a następnie polej go sosem pomidorowym.

  • 4gałka Mozzarella
  • 100g Gotowy sos pomidorowy

Etap 4 /4

W małym naczyniu ułóż naprzemiennie warstwy plasterków bakłażana i sera mozzarella. Posyp parmezanem i włóż do miski. Wznów wskazany program i piecz przez 8 minut. Jeśli posiadasz urządzenie Easy Fry Oven&Grill 9in1, połóż wszystko na płycie grillowej, wznów program i piecz przez 8 minut.

  • 12g Tarty parmezan