Balotyna z mortadelą i pistacjami
Tefal
Przepis według Tefal

Balotyna z mortadelą i pistacjami

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 36 min.
  • Czas przygotowania
    30 min.
  • Gotowanie
    6 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 900 Chicken fillets

  • 6 kawałek Mortadela

  • 3 łyżka Oliwa z oliwek

  • 1.5 Cebula

  • 750 g Grzyb

  • 500 g Tagliatelle

  • 3 łyżka Pietruszka

  • 6 łyżka Pistacja

  • 750 ml Bulion drobiowy

  • 150 ml Śmietanka

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Przygotuj składniki.

  • 900 Chicken fillets
  • 6kawałek Mortadela
  • 3łyżka Oliwa z oliwek
  • 1.5 Cebula
  • 750g Grzyb
  • 500g Tagliatelle
  • 3łyżka Pietruszka
  • 6łyżka Pistacja
  • 750ml Bulion drobiowy
  • 150ml Śmietanka

Etap 2 /8

Posiekaj grzyby i cebulę.

  • 1.5 Cebula
  • 750g Grzyb

Etap 3 /8

Owiń każdy filet z kurczaka plastrem mortadeli z pistacjami. Formuj balotyny zawijając je w folię spożywczą.

  • 900 Chicken fillets
  • 6kawałek Mortadela
  • 6łyżka Pistacja

Etap 4 /8

Wlej 200 ml wody do Cook4me. Zamontuj koszyk do gotowania na parze i włóż do niego balotyny.

Etap 5 /8

Gotowanie pod ciśnieniem.

Etap 6 /8

Wyjmij balotyny i wylej wodę z Cook4me.

Etap 7 /8

Rozgrzej olej. Podsmaż cebulę i grzyby. Dodaj bulion, makaron i pietruszkę. Dobrze wymieszaj.

  • 3łyżka Oliwa z oliwek
  • 1.5 Cebula
  • 750g Grzyb
  • 500g Tagliatelle
  • 3łyżka Pietruszka
  • 750ml Bulion drobiowy

Etap 8 /8

Odczekaj 2 minuty i odwiń balotyny z folii. Do makaronu dodaj śmietankę i dokładnie wymieszaj. Podawaj razem. Smacznego!

  • 150ml Śmietanka