Balotyna z mortadelą i pistacjami
- Całkowity czas 36 min.
- 30 min.
Czas przygotowania - 6 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
900 Chicken fillets
6 kawałek Mortadela
3 łyżka Oliwa z oliwek
1.5 Cebula
750 g Grzyb
500 g Tagliatelle
3 łyżka Pietruszka
6 łyżka Pistacja
750 ml Bulion drobiowy
150 ml Śmietanka
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki.
Etap 2 /8
Posiekaj grzyby i cebulę.
Etap 3 /8
Owiń każdy filet z kurczaka plastrem mortadeli z pistacjami. Formuj balotyny zawijając je w folię spożywczą.
Etap 4 /8
Wlej 200 ml wody do Cook4me. Zamontuj koszyk do gotowania na parze i włóż do niego balotyny.
Etap 5 /8
Gotowanie pod ciśnieniem.
Etap 6 /8
Wyjmij balotyny i wylej wodę z Cook4me.
Etap 7 /8
Rozgrzej olej. Podsmaż cebulę i grzyby. Dodaj bulion, makaron i pietruszkę. Dobrze wymieszaj.
Etap 8 /8
Odczekaj 2 minuty i odwiń balotyny z folii. Do makaronu dodaj śmietankę i dokładnie wymieszaj. Podawaj razem. Smacznego!