Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Banana muffins

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 33 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    18 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 200 g Banan

  • 160 g Cukier trzcinowy

  • 35 g Syrop klonowy

  • 50 g Masło

  • 15 g Neutralny olej

  • 20 g Mleko

  • 1 Jajko

  • 155 g Mąka

  • 15 g Mąka kukurydziana

  • 5 g Proszek do pieczenia

  • 1 łyżeczka Cynamon

  • 30 g Zmiażdżone orzechy

  • 60 g Kropelki z mlecznej czekolady

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Obierz banany i pokrój je na plasterki, a następnie wsyp do miski. Dodaj brązowy cukier oraz syrop klonowy i ubij na dość gładką masę.

  • 200g Banan
  • 160g Cukier trzcinowy
  • 35g Syrop klonowy

Etap 2 /4

Dodaj roztopione masło, olej, jajko i mleko. Wymieszaj wszystko, a następnie wsyp mąkę, mąkę kukurydzianą, proszek do pieczenia, cynamon, orzechy i czekoladowe kropelki. Mieszaj szpatułką aż do uzyskania gładkiej konsystencji, a następnie przelej wszystko do foremek (60 g).

  • 50g Masło
  • 15g Neutralny olej
  • 20g Mleko
  • 1 Jajko
  • 155g Mąka
  • 15g Mąka kukurydziana
  • 5g Proszek do pieczenia
  • 1łyżeczka Cynamon
  • 30g Zmiażdżone orzechy
  • 60g Kropelki z mlecznej czekolady

Etap 3 /4

Włącz urządzenie. Włącz szufladę 1. Wybierz program CIASTO, ustaw temperaturę na 150°C, a czas gotowania na 18 minut. Połóż foremki na płycie w szufladzie 1. Włącz szufladę 2. Wybierz program CIASTO, ustaw temperaturę na 150 °C, a czas gotowania na 18 minut. Połóż foremki na płycie w szufladzie 2. Naciśnij START, aby rozpocząć gotowanie składników w obu szufladach.

Etap 4 /4

Przed podaniem poczekaj, aż muffinki ostygną.