Bananowe muffinki
- Całkowity czas 33 min.
- 15 min.Czas przygotowania 
- 18 min.Gotowanie 
- 0 min.Studzenie 
Składniki
6 osób
- 330 g Banan 
- 260 g Cukier trzcinowy 
- 60 g Syrop klonowy 
- 80 g Masło 
- 25 g Neutralny olej 
- 35 g Mleko 
- 2 Jajko 
- 260 g Mąka 
- 25 g Mąka kukurydziana 
- 8 g Proszek do pieczenia 
- 1.5 łyżeczka Cynamon 
- 50 g Zmiażdżone orzechy 
- 100 g Kropelki z mlecznej czekolady 
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Obierz banany i pokrój je na plasterki, a następnie wsyp do miski. Dodaj brązowy cukier oraz syrop klonowy i ubij na dość gładką masę.
Etap 2 /4
Dodaj roztopione masło, olej, jajko i mleko. Wymieszaj wszystko, a następnie wsyp mąkę, mąkę kukurydzianą, proszek do pieczenia, cynamon, orzechy i czekoladowe kropelki. Mieszaj szpatułką aż do uzyskania gładkiej konsystencji, a następnie przelej wszystko do foremek (60 g).
Etap 3 /4
Włóż muffiny do urządzenia wyposażonego w talerz. Rozpocznij proces pieczenia.
Etap 4 /4
Przed podaniem poczekaj, aż muffinki ostygną.

