Banana muffins
- Całkowity czas 33 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 18 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
200 g Banan
160 g Cukier trzcinowy
35 g Syrop klonowy
50 g Masło
15 g Neutralny olej
20 g Mleko
1 Jajko
155 g Mąka
15 g Mąka kukurydziana
5 g Proszek do pieczenia
1 łyżeczka Cynamon
30 g Zmiażdżone orzechy
60 g Kropelki z mlecznej czekolady
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Obierz banany i pokrój je na plasterki, a następnie wsyp do miski. Dodaj brązowy cukier oraz syrop klonowy i ubij na dość gładką masę.
Etap 2 /4
Dodaj roztopione masło, olej, jajko i mleko. Wymieszaj wszystko, a następnie wsyp mąkę, mąkę kukurydzianą, proszek do pieczenia, cynamon, orzechy i czekoladowe kropelki. Mieszaj szpatułką aż do uzyskania gładkiej konsystencji, a następnie przelej wszystko do foremek (60 g).
Etap 3 /4
Włącz urządzenie. Włącz szufladę 1. Wybierz program CIASTO, ustaw temperaturę na 150°C, a czas gotowania na 18 minut. Połóż foremki na płycie w szufladzie 1. Włącz szufladę 2. Wybierz program CIASTO, ustaw temperaturę na 150 °C, a czas gotowania na 18 minut. Połóż foremki na płycie w szufladzie 2. Naciśnij START, aby rozpocząć gotowanie składników w obu szufladach.
Etap 4 /4
Przed podaniem poczekaj, aż muffinki ostygną.