Bananowo-czekoladowe ciasteczka
- Całkowity czas 1 godz. 32 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 12 min.
Gotowanie - 1 godz.
Studzenie
Składniki
2 osób
52 g kropelki czekoladowe
90 g banany
45 g Masło
50 g brązowy cukier
1 Jajko
90 g mąka
1 szczypta soda oczyszczona
Sól
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Do blendera dodaj czekoladę, plasterki banana, masło, brązowy cukier i jajko.
Etap 2 /8
Ustaw wskazany program na dwie minuty i uruchom go.
Etap 3 /8
Mieszanka powinna być lekka i jasna. Dodaj mąkę, sodę oczyszczoną i sól.
Etap 4 /8
Ustaw wskazany program na dwie minuty i uruchom go.
Etap 5 /8
Wstaw ciasto do lodówki na godzinę.
Etap 6 /8
Nagrzej piekarnik do 180°C.
Etap 7 /8
Uformuj z ciasta małe kulki i połóż je na blasze do pieczenia.
Etap 8 /8
Nagrzej piekarnik i piecz przez 12 minut.